Actualitat

Carlos Carrizosa: “Els Pressupostos són opacs i per a la independència; destinen diners de tots els catalans a repetir el 9N i a crear estructures d’Estat”

by cscatalunya — 9 febrer 2017 @ 12:14
Comparte

El portaveu parlamentari de Cs assegura que els comptes de la Generalitat per al 2017 “no compleixen ni la Constitució ni l'Estatut”, després de demanar un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries

“Els Pressupostos són opacs i per a la independència; destinen diners de tots els catalans a repetir el 9N i a crear estructures d’Estat”. Així ho ha dit el portaveu parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, després de registrar a la cambra catalana una petició de dictamen al Consell de Garanties Estatutàries sobre la Llei d’Acompanyament dels Pressupostos de la Generalitat per al 2017, juntament amb el diputat i portaveu adjunt de Cs, Fernando de Páramo. “Aquests comptes no compleixen ni la Constitució ni l’Estatut”, ha alertat en declaracions als mitjans de comunicació als passadissos del Parlament.

Carlos Carrizosa considera que “és poc seriós fer uns pressupostos que no es podran aplicar de la manera que s’ha presentat al Parlament” i ha defensat que “els catalans mereixen saber a què es destinen els seus diners”.

Sobre les partides “encobertes” dels Pressupostos de la Generalitat per al 2017, ha explicat que existeix una destinada als fons interdepartamentals de “més de 130 milions d’euros addicionals sense justificació” i ha destacat que inverteixen en informàtica el mateix que en cultura: “hi ha una partida de 400 milions”. “Aquesta enorme inversió explicaria la suposada base de dades dels catalans”, ha afegit. Davant aquesta situació, ha apostat per dedicar aquestes quantitats a “ajudes a la dependència, a acabar amb les llistes d’espera en sanitat i els barracons a les escoles públiques de Catalunya”.

Volver a ACTUALIDAD