Actualitat

Espejo-Saavedra al Govern: “Deixin d’actuar com el govern d’una democràcia malalta; no tornin a posar als funcionaris entre l’espasa i la paret”

by cscatalunya — 9 febrer 2017 @ 15:57
Comparte

El diputat de Cs adverteix a la consellera Borràs que “no és ningú per dir-los als treballadors públics el que han de fer als seus dies lliures”, després de la manifestació en suport a Mas, Ortega i Rigau

El diputat de Ciutadans (Cs), José María Espejo-Saavedra, ha instat als membres del Govern de la Generalitat a que “deixin d’actuar com el govern d’una democràcia malalta” -parafrasejant a Carles Puigdmont en la seva intervenció d’ahir sobre el judici del 9N- i els ha demanat que “no tornin a posar als funcionaris entre l’espasa i la paret”, després que la consellera de Governació, Meritxell Borràs, animés als treballadors públics a acudir a la manifestació en suport a un Artur Mas “acusat de saltar-se les lleis”.

Al debat d’una moció de C’s al ple del Parlament sobre “quelcom tan bàsic com la protecció dels drets dels funcionaris”, ha assegurat que instar al govern a que no doni ordres il·legals als funcionaris és una mesura necessària ja que “la realitat a Catalunya arriba a uns nivells de bogeria que són impressionants”. 

“Vostès no estan disposats a anar de cara quan desobeeixen i, no obstant això, insten als funcionaris a incomplir la llei, posant en risc les seves situacions personals”, li ha enlletgit a la consellera Borràs, que ha arribat tard a l’hemicicle. I ho considera “una mostra més que li és igual” solucionar els problemes dels catalans.

José María Espejo-Saavedra ha defensat que els funcionaris “poden ser independentistes o no, poden votar a Cs, al PP o a la CUP o no votar i poden fer amb la seva vida privada el que vulguin”. I ha lamentat que CSQP s’hagi abstingut en la votació del punt de la moció de Cs sobre garantir que no es cursarà als treballadors públics cap ordre que sigui contrària a la Constitució, l’Estatut o a les resolucions judicials.

Sobre les declaracions d’Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau al judici del 9N, ha destacat que els membres del Govern de la Generalitat “presumeixen de no complir les lleis” però després, davant els jutges, “diuen que no tenien constància de que ho estaven fent”. Pel que ha ironitzat, i ha dit que “el separatista, quan desobeeix, desobeeix de debò”.

Volver a ACTUALIDAD