Actualitat

Carrizosa: “El govern ha preferit pagar ambaixades i deixar els catalans sense ajuts per  a la seva vivenda”

by cscatalunya — 10 febrer 2017 @ 13:10
Comparte

Cs ha registrat avui la petició de dictamen al Consell de Garanties Estatutàries sobre la Llei de Pressupostos de la Generalitat

Parlament de Catalunya, divendres 10 de febrer de 2017

“El govern ha preferit pagar ambaixades i deixar els catalans sense ajuts per a la seva vivenda”. Així ho ha dit el portaveu de Cs al Parlament, Carles Carrizosa, després que el Govern hagi anunciat l’obertura de noves ambaixades aquest any i retirat les deduccions de l’IRPF per a l’habitatge habitual, com a exemple per argumentar la decisió de sol·licitar un dictamen en el Consell de Garanties Estatutàries sobre la Llei de Pressupostos per a 2017.

Carrizosa ha afirmat que “es tracta d’uns pressupostos que no prioritzen les necessitats dels catalans”. En aquest sentit ha denunciat que els comptes de la Generalitat no combaten la pobresa ni les desigualtats, ni preveuen una racionalització de les administracions per aconseguir un sector públic més eficient, ni tampoc afavoreixen el creixement de l’economia i la creació d’ocupació.

Així mateix, el portaveu ha criticat que “el Govern plantegi uns comptes pensats per a la independència amb partides per organitzar un nou 9N i per crear estructures d’estat que paguen tots els catalans”. En aquest sentit s’ha referit al fet que es doblen les partides destinades a la creació de la Hisenda pròpia que passa de 57,4 milions d’euros a 93,3milions  o al fet que el Departament d’Afers Institucionals i Exteriors, augmenti la seva partida un 350%, passant de 18 milions a 64.

Finalment, Carrizosa ha lamentat que “els pressupostos no contemplen la devolució de la paga extra als funcionaris dels anys 2013 i 2014 però sí un increment d’un 11% i un 13% per als càrrecs directius de la Generalitat”.

Volver a ACTUALIDAD