Actualitat

Sonia Sierra: “Els diners dels catalans ha de destinar-se a polítiques socials no a fomentar la separació i a xiringuitos polítics”

by cscatalunya — 11 febrer 2017 @ 16:40
Comparte

La diputada de Cs vaticina “que s'ha arribat a la fi d'un cicle” perquè el Govern sap que “repetir el 9N ja no porta enlloc i no poden anar més enllà”

La diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Sonia Sierra, ha assenyalat que la sentència que invalida l’adhesió de Reus a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) és la prova que el Govern de la Generalitat està actuant “en contra de la població catalana”. “Els diners dels catalans ha de destinar-se a polítiques socials, com les ajudes als celíacos, llibres de text gratuïts, finançament de guarderies o a eliminació de les llistes d’espera, i no a fomentar la separació d’Espanya i d’Europa com promou la AMI de forma il·legal”, ha destacat Sierra. La diputada ha afegit que els nous pressupostos de la Generalitat “també destinen diners a xiringuitos polítics i no a les coses que realment importen i necessites els catalans” i que per aquest motiu la seva formació els ha recorregut davant el Consell de Garanties Estatutàries (CGE).
Sierra ha indicat que amb el judici del 9N i la sentència de Reus “ha començat l’hivern judicial, que fa olor de fi de cicle”. “El Govern sap que repetir el 9N ja no porta enlloc i que no poden anar més enllà i estan buscant una sortida digna”, ha assegurat la portaveu de Cs. La diputada ha remarcat que l’única forma de superar aquesta situació és que “Puigdemont sigui el President de tots els catalans i que no deixi buida la cadira a la conferència de presidents”.
Sonia Sierra s’ha preguntat també si Puigdemont se sentirà “tan còmode quan arribin els judicis del 3% i del cas Palau” com s’ha mostrat aquesta setmana en les accions entorn del judici a Mas, Rigau i Ortega. “Ens preguntem si en aquests judicis també muntaran ‘performances’, faran declaracions institucionals i es demanarà als funcionaris que s’agafin festa per anar a acompanyar als encausats”, ha indicat la diputada de la formació taronja. I ha advertit: “Als funcionaris catalans, que són els únics d’Espanya que no han recuperat la paga extra, no se’ls pot posar contínuament entre l’espasa i la paret”, com també sembla que hi ha intenció de fer amb la futura Agència Tributària catalana.
La membre de Cs ha criticat que “les ambaixades de Romeva no serveixen més que per deixar en ridícul les seves polítiques”, sobretot després que ahir el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, digués que “anar en contra de l’ordre constitucional d’un país membre de la Unió Europea és també en contra de la legalitat europea”, ha recordat Sierra.

Volver a ACTUALIDAD