Actualitat

Cs aconsegueix que el Parlament aprovi per unanimitat potenciar l’envelliment actiu com a mesura per mantenir la qualitat de vida de les persones grans

by cscatalunya — 15 febrer 2017 @ 11:49
Comparte

La diputada Eli València assegura que “ tenen molt a aportar” i aposta per “potenciar el seu benestar i atendre'ls en situació de vulnerabilitat”

La diputada de Ciutadans (Cs), Elisabeth València, ha celebrat que el Parlament hagi aprovat per unanimitat la seva iniciativa per “impulsar un pla de polítiques d’envelliment actiu per millorar la qualitat de vida dels més grans”, que representen el 17,78% de la població catalana i es preveu que en 2030 representin el 24,8%. I ha destacat la necessitat que la Generalitat treballi per millorar la salut de les persones grans “en el manteniment de les seves capacitats, en la seva participació social i en la seva seguretat”.

A la comissió d’Afers Socials del Parlament, València ha defensat potenciar el pla d’envelliment actiu de Cs per “prevenir la demència i la deterioració física” i ajudar al manteniment de les “capacitats cognitives i físiques el major temps possible”. A més, considera que aquesta mesura “ha d’adaptar-se a les necessitats demogràfiques”, entre d’altres factors.

Sobre els programes d’intervenció a gent grans en situació de risc, la diputada de Cs ha dit que “són molt necessaris” ja que a Catalunya hi ha 280.000 persones grans que viuen sols i 175.000 que pateixen solitud no desitjada, segons l’Associació d’Amics de les persones grans.

Volver a ACTUALIDAD