Actualitat

De Páramo a Junqueras: “Si Vidal fos un mentider, ho haurien desautoritzat abans i avui mateix ho demandarien per difamador”

by cscatalunya — 15 febrer 2017 @ 15:34
Comparte

El diputat de Cs pregunta al vicepresident del Govern "si estava presenti ell o algun membre del seu equip als actes de Vidal", al que Junqueras no ha respost

“Si Vidal fos un mentider, ho haurien desautoritzat abans i avui mateix ho demandarien per difamador”. Així l’hi ha dit el diputat i portaveu adjunt del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Fernando de Páramo, al vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, en relació a el ‘Cas Vidal’. Durant la compareixença del conseller en la Comissió d’Afers Institucionals (CAI), ha advertit que “ningú va aixecar la mà en aquests actes d’ERC per dir que el senyor Vidal mentia” i tampoc “ningú li ha denunciat per difamar” quan assegurava que la Generalitat tenia les dades fiscals de tots els catalans. I ha destacat que Vidal és “una de les grans veus autoritzades del separatisme i va explicar el full de ruta amb jutges propis i llistes de bons i mals catalans” ja que va coordinar l’equip de redacció de la ‘Constitució catalana’, va ser assessor de la conselleria de Justícia del Govern d’Artur Mas i senador d’ERC. “Dimitirà si es confirma que les declaracions de Vidal són certes?”, li ha qüestionat sense obtenir resposta.

“Estava vostè present en algun dels actes del senyor Vidal?”, al que Junqueras s’ha negat a respondre.

El diputat i portaveu de Cs ha preguntat per tercera vegada en seu parlamentària a Junqueras si “han espiat als catalans, si és mentida el que va dir el senyor Vidal i si es van a utilitzar les dades fiscals per a impostos dels quals la Generalitat no té competències”. “Existeix una unitat de contraespionatge de Mossos?; Enviaran cartes als ciutadans perquè incompleixin les seves obligacions tributàries?; Faran una llista dels catalans que els fan cas i dels que no? Han fet una llista de jutges independentistes?”, li ha insistit a Junqueras, que ho ha negat tot.

En referència a la ‘partida fantasma’ dels Pressupostos de la Generalitat de 400 milions de la qual va parlar Santiago Vidal, De Páramo ha mostrat la seva preocupació per si “entre mentida i mentida se li va escapar alguna veritat”. “Sigui valent i digui al Parlament el mateix que es diu als actes del seu partit: ERC”, li ha dit a Junqueras.

Després de la votació de les sol·licituds de compareixença pel Cas Vidal, De Páramo ha criticat que “JxSí i la CUP hagin bloquejat les peticions de Cs” per a que el propi exsenador d’ERC, el director de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern, Carles Viver Pi i Sunyer, o consellers com Raül Romeva, Carles Mundó, Jordi Jané o Meritxell Borràs “donin explicacions en seu parlamentària”, entre d’altres sol·licituds de compareixença per part de Cs.

 

Volver a ACTUALIDAD