Actualitat

Cs aconsegueix que el Parlament aprovi ampliar la plantilla de psicòlegs, juristes i treballadors socials a les presons de Catalunya

by cscatalunya — 16 febrer 2017 @ 11:57
Comparte

La diputada Carmen de Rivera celebra que els partits aprovin la proposta de Cs per a que els funcionaris i el personal interí rebin formació específica

La diputada de Ciutadans (Cs), Carmen de Rivera, ha celebrat que la cambra catalana hagi aprovat, tot i els vots en contra de JxSí, la proposta de Cs per “ampliar la plantilla de psicòlegs, juristes i treballadors socials per garantir el dret de reinserció social i laboral dels interns”. Tot això, “fins la incorporació definitiva del personal que aprovi les oposicions previstes al maig, al juny i al desembre” ja que actualment tenen “un gran volum de feina”. I ha posat com a exemple que “per 8.678 interns només hi ha 153 psicòlegs, 112 juristes i 148 socials”.

En relació a la Proposta de Resolució de Cs sobre la formació específica per els funcionaris i personal interí de presons, que s’ha aprovat, ha apostat per “dissenyar i implementar un currículum formatiu” i per “impartir cursos específics en matèria d’autoprotecció personal i de gestió de la informació”. “Cal garantir l’accés a la formació inicial i continua a tot el personal dels centres penitenciaris”, ha afegit.

D’altra banda, la diputada María Valle ha defensat en el debat de la Proposta de Resolució de Cs sobre las retribucions d’advocats de torn d’ofici i assistència als detinguts, que s’ha aprovat, que “es necessari complementar el conveni que estableix la prestació d’aquest serveis” perquè “no és suficient”. Amés, considera que s’ha d’actualitzar les retribucions per “dignificar aquesta professió tant vocacional”. I ha explicat que aquestes persones “defensen a la part més desafavorida de la societat” i són “un dels pilars de la democràcia que sosté l’estat de dret”.

 

Volver a ACTUALIDAD