Actualitat

Cs aconsegueix que el Parlament aprovi ampliar el programa de finançament FINAN fins un 10% més del total de les matrícules universitàries

by cscatalunya — 17 febrer 2017 @ 08:55
Comparte

Joan García destaca que les taxes de les universitats catalanes “són les més cares d’Espanya i de les més cares d’Europa”

El portaveu de Ciutadans (Cs) a la comissió d’Empresa del Parlament, Joan García, ha celebrat que la cambra catalana hagi aprovat la proposta del seu partit per “ampliar el programa FINAN fins un 10% del total de les matrícules universitàries”, per despeses associades amb la mobilitat. També, ha mostrat la seva satisfacció per l’aprovació de la proposta de Cs que insta la Generalitat a “treballar amb el món universitari per aprofundir en l’autonomia de les universitats públiques com a base del model universitari del futur”.

A la comissió d’Empresa del Parlament, ha dit que “cal augmentar la dotació pressupostària per a beques” per tal de garantir que cap alumne es queda sense cursar estudis universitaris per qüestions econòmiques. Així mateix, ha recordat que les taxes de les universitats catalanes “són les més cares d’Espanya i de les més cares d’Europa”. I ha destacat la necessitat de “recuperar el finançament de les universitats públiques catalanes als pròxims dos exercicis pressupostaris”.

Joan García ha apostat per revisar el programa de beques Equitat: “Cal incloure un programa de divulgació que arribi al 100% dels estudiants que es matriculin i incrementar el número de trams de renda utilitzats per calcular la beca”, entre d’altres mesures. Amés, ha defensat “elaborar un Pla de contractacions eficient i ràpid” amb l’objectiu d’aprofundir en la internacionalització de la universitat catalana i la captació de talent.

Volver a ACTUALIDAD