Actualitat

De Páramo a Peral: “Dedicarà TV3 el mateix temps i recursos als judicis del 3% que els que ha dedicat al judici d’Artur Mas?”

by cscatalunya — 17 febrer 2017 @ 12:04
Comparte

El portaveu de Cs a la comissió de control a la CCMA retreu al director de TV3 que “s’ha fet un ‘Gran Hermano’ amb el que han titllat de ‘judici del segle”

“Dedicarà TV3 el mateix temps i recursos als judicis del 3% que els que ha dedicat al judici d’Artur Mas”. Així li ha preguntat el portaveu de Ciutadans (Cs) a la comissió de control de l’actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Fernando de Páramo, al director de TV3, Jaume Peral. I ha explicat que “s’ha fet una mena de ‘Gran Hermano’” ja que s’han emès “programes especials, directes als jutjats, minut a minut i com s’ha fet repercussió la premsa internacional”, entre d’altres continguts sobre el judici a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau.

“TV3 ha emès 41 notícies del judici del 9N en 5 dies mentre que només ha dedicat un minut i 30 segons al cas més greu de corrupció a Catalunya: el 3%”, ha afegit després d’alertar que “fins i tot, s’han saltat el seu propi llibre d’estil i l’han anomenat ‘el judici del segle”.

Sobre l’enquesta del GESOP, que diu que 2 de cada 3 catalans creuen que la televisió pública de Catalunya s’inclina cap a la independència, De Páramo ha preguntat a Peral “cóm l’analitza i cóm afecta a l’audiència de TV3”, que ha començat l’any caient a la tercera posició. “Aquestes dades existeixen encara que no responguin a preguntes sobre enquestes que no els hi agraden”, li ha assegurat.

Per la seva banda, el diputat Carlos Carrizosa ha retret a la presidenta en funcions del Consell de Govern de la CCMA, Núria Llorach, que “TV3 ha baixat la seva audiència de manera progressiva mentre les despeses de personal segueixen disparades i els ingressos per publicitat han caigut”. Després que el CAC hagi recomanat posar més diners “en aquest pou sense fons que és la CCMA”,  li ha explicat  a Llorach que una enquesta del GESOP destaca que el 65% dels catalans creu que TV3 s’inclina cap a la independentisme. Per això, li ha advertit que “per molts diners que posin, seguiran perdent credibilitat pel biaix ideològic” ja que considera que “això els resta audiència” i que “amb menys audiència tindran menys ingressos”.

En la seva intervenció, la diputada Sonia Sierra ha criticat que el programa especial del judici del 9N “va ser un judici paral·lel en termes periodístics”, en una pregunta a Núria Llorach. Per això, li ha qüestionat “què entén per judici paral·lel”, al que la presidenta en funcions del Consell de Govern de la CCMA no ha contestat. “El programa tenia com a títol ‘9N vist per sentència’, però al veure’l semblava que quedaven absolts”, ha afegit.

Volver a ACTUALIDAD