Actualitat

De Páramo sobre el Cas Vidal: “Volem que s’investigui i que se sàpiga tota la veritat; els catalans tenen dret a saber si el Govern utilitza les seves dades de forma il·legal”

by cscatalunya — 21 febrer 2017 @ 14:20
Comparte

El portaveu de Cs anuncia que el seu partit impulsa conjuntament amb PP i PSC la creació d'una comissió d’investigació sobre el Cas Vidal al Parlament

“Volem que s’investigui i que se sàpiga tota la veritat sobre el Cas Vidal; els catalans tenen dret a saber si el Govern utilitza les seves dades de forma il·legal”. Així ho ha dit el portaveu adjunt del Grup Parlamentari de Ciutadans (Cs), Fernando de Páramo, després d’anunciar que el seu partit ha impulsat conjuntament amb PP i PSC una comissió d’investigació sobre el Cas Vidal a la cambra catalana, i ha lamentat que “Podem hagi preferit no formar part”. “Cal investigar a fons aquestes informacions que va revelar Vidal als actes d’ERC per Catalunya durant tres mesos per saber si la Generalitat ha espiat als catalans i que s’assumeixin responsabilitats”, ha defensat en una roda de premsa al Parlament.

Fernando de Páramo ha explicat que Cs sol·licitarà de nou la compareixença de Carles Puigdemont i de diversos consellers: “Tenim un president i un Govern que s’amaga, que no contesta a les preguntes de l’Oposició i que no dóna la cara perquè JxSí i la CUP van bloquejar fins i tot que es votés la seva compareixença en seu parlamentària”. I ha anunciat que Cs també demanarà la compareixença de Gabriel Rufián, que “s’ha pujat al carro de les declaracions del seu exsenador en diverses ocasions”.

El portaveu parlamentari de Cs ha recordat que Santiago Vidal “va ser redactor d’aquella Constitució catalana, un assessor endollat per Artur Mas i senador portaveu d’ERC”, quelcom considera que ho converteix en “una de les grans veus autoritzades del separatisme”. 

Després de la reunió de la Mesa del Parlament, ha destacat que s’ha decidit la creació d’una comissió tècnica per valorar la resposta que el Departament d’Acció Exterior ha donat a Cs: “La Mesa va donar la raó a la diputada Susana Beltrán perquè el conseller de Transparència, que és el menys transparent de tots, es nega a facilitar la informació de la seva activitat”. Davant aquesta situació, ha assegurat que Cs va sol·licitarà de nou aquesta informació sobre els memoràndums i s’ha preguntat “què amaga Romeva en aquests papers i què és això tan important que no pot explicar a tots els catalans”.

“No s’entén que el conseller encarregat de la labor de la transparència sigui el més opac a l’hora de donar explicacions sobre la seva gestió”, ha afegit després d’advertir que té “un doble discurs” perquè “diu coses diferents al Parlament, que a Madrid o als seus viatges per Europa”.

Volver a ACTUALIDAD