Actualitat

Laura Vílchez: “Mentre augmenten les denúncies per assetjament sexual a Catalunya, el Govern segueix sense prendre mesures efectives per eradicar aquesta xacra”

by cscatalunya — 21 febrer 2017 @ 18:02
Comparte

La portaveu d'Infància de Cs proposa “formar a professors i al personal sanitari” per detectar amb més rapidesa els casos d'abusos sexuals a menors

“Mentre augmenten les denúncies per assetjament sexual a Catalunya, el Govern segueix sense prendre mesures efectives per eradicar aquesta xacra”. Així ho ha dit la portaveu de Ciutadans (Cs) a la comissió d’Infància, Laura Vílchez, després de les compareixences de representants de l’associació ‘El Mundo dels ASI’ i del Col·lectiu de Persones amb Experiència del Trastorn mental a la cambra catalana. “L’assetjament i l’abús sexual a menors i discapacitats és una realitat que s’amaga i se silencia”, ha lamentat. Davant aquesta situació, ha apostat per “formar a professors i al personal sanitari per detectar amb major rapidesa aquests casos”, tal com proposa Cs en diverses mesures parlamentàries.

Davant l’augment de les denúncies per abusos sexuals a Catalunya, ha celebrat que “és un pas endavant ja que es visualitza aquesta problemàtica” però ha advertit a la Generalitat que “més denúncies no es tradueix en una millor política de prevenció o actuació”. Per això, ha destacat la necessitat “d’un treball coordinat entre les diferents administracions públiques” i ha retret al Govern que “s’ha limitat a anunciar la creació d’un comitè interdepartamental, que s’ha reunit una vegada en un any”, quelcom Vílchez considera “un pegat que no soluciona els casos d’abusos i assetjament sexual”.

D’altra banda, ha criticat que JxSí hagi votat en contra de que compareguin la consellera Bassa i el director de la DGAIA per “donar explicacions sobre fets que vulneren drets fonamentals dels nens”.

Volver a ACTUALIDAD