Actualitat

David Mejía alerta que JxSí i la CUP han rebutjat la proposta de Cs per millorar l’atenció als pacients i avançar en la farmàcia assistencial

by cscatalunya — 22 febrer 2017 @ 15:43
Comparte

El diputat de Cs defensa “que els farmacèutics puguin accedir a l’historial clínic dels pacients per aconseguir un sistema sanitari més eficient”

El diputat de Ciutadans (Cs) i portaveu del partit en temes de Farmàcia, David Mejía, ha lamentat que JxSí i la CUP hagin votat en contra de la Proposició de Llei de Cs perquè els farmacèutics puguin accedir a l’historial dels pacients. I ha explicat que aquesta iniciativa suposa una “millora de l’atenció als pacients perquè avança en la farmàcia assistencial en benefici d’un sistema sanitari més eficient”. Per això, ha destacat la necessitat d’un “treball coordinat entre els diferents professionals i els nivells assistencials que atenen al pacient”. I ha destacat que tot això, s’ha de fer amb “l’autorització explícita de cada pacient i amb caràcter de confidencialitat”.

Al Ple del Parlament ha defensat que els pacients, a través de la seva farmàcia, “puguin tenir més coneixement sobre la seva salut i aprofitar la proximitat i la professionalitat que li ofereix el seu farmacèutic”. “Vostès troben normal que en el segle XXI encara hi hagi gent gran que va a la farmàcia a prendre’s la tensió i ha d’anar a la consulta del seu metge de primària amb el paperet?”, els hi ha preguntat als membres del Govern. I ha insistit que cal “una normativa i protocols per aconseguir aquest avenç”, tal i com proposa Cs.

Als casos d’al·lèrgies i intoleràncies ha assegurat que “és molt difícil per als farmacèutics fer un  bon seguiment dels pacients plurimedicats que consulten símptomes menors”. Per això, ha recordat que a d’altres països, com Canadà o Austràlia, és un sistema d’èxit que funciona: “No ens quedem enrere; podem ser pioners al conjunt del país”. “No tanquin les portes a obrir un futur millor per la sanitat i a evolucionar en benefici de la qualitat de vida dels catalans”, ha demanat als membres de la Generalitat.

Volver a ACTUALIDAD