Actualitat

Marina Bravo: “És urgent que el Govern protegeixi els drets dels funcionaris i estableixi mecanismes que impedeixin el frau a Catalunya”

by cscatalunya — 22 febrer 2017 @ 11:46
Comparte

La diputada de Cs insta la Generalitat a “que impulsi mesures específiques per protegir als denunciants de corrupció”

“És urgent que el Govern protegeixi els drets dels treballadors públics i estableixi mecanismes que impedeixin el frau a Catalunya”. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Marina Bravo, durant el debat del Projecte de Llei de mesures urgents en matèria de contractació pública, al que C’s ha presentat una esmena de text alternatiu. “Aquesta mesura fa que les PIMES puguin estar treballant sobre la base d’unes regles del joc amb les quals pateixen inseguretat jurídica”, ha alertat.

Al Ple del Parlament, Marina Bravo ha destacat que, segons l’informe de la Direcció general de Contractació Pública, els contractes de serveis públics “representen entre un 35 i un 40% del total dels pressupostos de les administracions públiques de Catalunya”, per la qual cosa considera que “no fer les millors contractacions possibles pot traduir-se en el malbaratament de milers de milions a l’any”. Davant aquesta situació, ha apostat per “crear mecanismes per evitar situacions de conflicte d’interès, formar als funcionaris per prevenir irregularitats i protegir als denunciants de corrupció”, entre d’altres mesures. I, en aquesta mateixa línia, ha recordat que “ahir el Congrés va admetre a tràmit la Llei Integral de Lluita contra la Corrupció i Protecció dels Denunciants”, impulsada per Cs.

“Qui alça la veu per defensar l’interès general és un heroi que ha d’estar protegit, i qui ho atempta en benefici propi o del seu partit és un vilà al que s’ha de castigar”, ha defensat la diputada Marina Bravo.

Volver a ACTUALIDAD