Actualitat

Carrizosa a Munté: “El seu govern menteix a tots els catalans i els fa perdre el seu temps i els seus diners saltant-se les lleis i jugant a la independència”

by cscatalunya — 23 febrer 2017 @ 11:18
Comparte

Carrizosa considera que el Govern “està en el final del seu camí”, no només per la seva “inacció”, sinó també per les últimes discrepàncies sobre els seus contactes amb el govern d'Espanya

Parlament de Catalunya, dijous 23 de febrer del 2017. “El seu govern menteix a tots els catalans i els fa perdre el seu temps i els seus diners saltant-se les lleis i jugant a la independència”. Així s’ha dirigit el portaveu parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, a la portaveu del Govern, Neus Munté, a qui li ha retret que el primer any de gestió s’hagi caracteritzat per “la inacció, la inestabilitat i la descoordinació”, a més de la “deslleialtat a més de la meitat dels catalans que no els van votar i ‘l’estafa’ política contra els seus propis votants, als quals han mentit reiteradament” prometent un nou 9N.

Carrizosa considera que Catalunya necessita tenir un govern que no “menteixi els ciutadans”. En aquest sentit, li ha recriminat a Munté que ella fos la primera que, en roda de premsa, “va negar les informacions que deien que hi havia reunions amb el govern d’Espanya”, quan finalment han “resultat ser certes”.

En una interpel·lació de Cs en aquest sentit, el portaveu parlamentari considera negativa la gestió de la Generalitat en tots els àmbits, i ha posat diversos exemples. En qüestions socials, Carrizosa s’ha referit al “risc de pobresa que existeix a Catalunya” –segons la UGT, és un 19% de la població catalana- i la necessitat d’impulsar la renda garantida. “Aquestes prioritats socials del seu govern han estat descurades, en benefici d’altres a les quals vostès es dediquen i que no són interessos dels catalans”, li ha retret a Munté.

També li ha alertat que a Catalunya “la llista d’espera en sanitat és de les més elevades” i ha reiterat la necessitat de “reactivar les ambulàncies que estan parades per les retallades”,com ja va demanar Cs. Sobre educació, ha advertit que “molts alumnes continuen estudiant en barracons”, tot i que el Parlament va aprovar el juliol passat una proposta de Cs per liquidar-los en quatre anys. “Vostès només compleixen els mandats que no s’ajusten a les lleis”, ha advertit. Així mateix, ha destacat l’increment de la sinistralitat laboral, la falta de mesures per ajudar els autònoms i les elevades taxes universitàries, entre d’altres coses.

Aquesta situació, segons Carrizosa, deixa novament en evidència que el govern de la Generalitat “està en el final del seu camí”, també referint-se a les últimes discrepàncies que hi ha hagut sobre la suposada reunió que van mantenir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el del Govern d’Espanya, Mariano Rajoy.

Volver a ACTUALIDAD