Actualitat

De la Calle insta al Govern a “treballar contra la violència de gènere i aplicar les mesures urgents aprovades al Parlament”

by cscatalunya — 23 febrer 2017 @ 15:05
Comparte

La portaveu d'Igualtat de Cs alerta que “existeixen tipus de violència més silenciosa” com la publicitat de la discoteca que ofereix diners a dones que no portin roba interior

La portaveu d’Igualtat de Ciutadans (Cs), Noemí de la Calle, ha instat la Generalitat a “treballar contra la violència de gènere” i a “aplicar les mesures urgents aprovades al Parlament”, després de la mort d’una dona de Santa Perpètua de Moguda per violència de gènere. “La xifra de dones assassinades és realment aterridora i, encara que la consciència social ha augmentat en els últims anys, les morts no cessen”, ha lamentat. Per això, ha proposat “establir mecanismes de coordinació àgils i eficaços entre policia, serveis d’atenció, teixit associatiu i les pròpies víctimes” amb l’objectiu d’aconseguir un “diàleg fluid que permeti millores en els processos judicials”. 

Noemí de la Calle ha apostat per “reforçar els programes de protecció de les víctimes, augmentant les places de centres d’acolliment i ampliant la plantilla d’efectius de Mossos d’Esquadra” destinats als Grups d’Atenció a la Víctima (GAP). I ha recordat que Cs ha aconseguit que el Parlament aprovi diverses propostes* en aquest sentit “tant al Ple d’Emergència Social, al Debat de Política General i en les comissions de la cambra catalana”.

“Però també hi ha una altra violència, més silenciosa, que no sol saltar als mitjans de comunicació i que també és terrible”, ha alertat en referència al cas de la discoteca de Barcelona que ha fet publicitat en la qual s’oferia una entrada, copa gratis i 100€ en efectiu a les dones que assistissin sense roba interior. Davant aquesta situació, ha insistit en la necessitat de “engegar programes pedagògics orientats a la coeducació lliure de violència, assetjament o discriminació de qualsevol tipus”. I ha anunciat que la diputada de Cs, Lorena Roldán, ha presentat al Parlament una bateria de preguntes* a la Generalitat sobre la publicitat d’aquesta discoteca.

Volver a ACTUALIDAD