Actualitat

Jorge Soler a Rull: “No s’oblidi de Lleida; els lleidatans ja n’estan farts de les retallades i dels incompliments de la Generalitat”

by cscatalunya — 23 febrer 2017 @ 11:11
Comparte

El diputat de Cs per Lleida proposa al conseller de Territori millores en infraestructures, sector agrari i serveis socials i li demana “més inversió per la província en els Pressupostos”

Parlament de Catalunya, dijous 23 de febrer del 2017. “No s’oblidi de Lleida; els lleidatans ja n’estan farts de les retallades i dels incompliments de la Generalitat”. Així li ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) per Lleida, Jorge Soler, al conseller de Territori, Josep Rull, en el debat d’una interpel·lació del partit sobre les actuacions del Govern a la província. “El que m’ha portat fins al Parlament i deixar la meva professió de metge a Lleida és l’orgull de fer propostes per millorar Catalunya sent lleidatà”, ha explicat a la cambra catalana.

Sobre la despoblació del Pirineu, ha assegurat que les polítiques dels darrers anys estan fent marxar a la gent: “Retallades en salut, en educació, i en tot allò que ha de contribuir a estimular l’equilibri social”. “El que li convé al Pirineu, on han reduït la inversió en un 77%, són infraestructures del segle XXI i d’altres mesures urgents”, li ha retret a Rull. I ha explicat que els lleidatans connecten amb Barcelona amb el servei AVANT, que “és caríssim”, pel que ha proposat “integrar-lo al bitllet de Rodalies”, tal i com va aprovar el Parlament a proposta de Cs. “Acabaran l’estació d’autobusos? Dinamitzaran l’aeroport d’Alguaire? Finalitzaran la variant de Lleida, la de la C-12 a Balaguer o la variant de la C-12 d’Agramunt?”, ha preguntat al conseller de Territori sense obtenir resposta.

En relació al sector agrari, ha lamentat que “la política l’abandona” ja que creu que els ajuts del Contracte Global d’Explotació i el Programa de Desenvolupament Rural, que ahir explicava la Generalitat, “no és suficient per recuperar la pèrdua del 47% del pressupost” i considera que “és urgent dignificar el món rural en totes les seves múltiples vessants”. Davant aquesta situació, ha dit que cal modernitzar, per exemple, el Canal d’Urgell:  “és necessari establir un pla per millorar l’atractiu del món rural de cara als joves i garantir així el recanvi generacional”. I ha recordat que Cs ha aconseguit “disminuir el percentatge de regants mínims que cal que s’adhereixin al desplegament de la xarxa secundària del Segarra Garrigues” i ha demanat al Govern que li doni un compliment immediat a aquesta proposta.

En l’àmbit social, Jorge Soler ha criticat la “mancança de places públiques per  residències per la gent gran” i la “falta d’habitatges per a persones amb discapacitat com alternativa a les residències”. En temes d’educació, ha lamentat que cada legislatura s’aprova la construcció de l’institut de Cappont, i “cada vegada que es publiquen els pressupostos novament no es vol fer”. A més, ha destacat que les escoles bressol públiques es troben “sense places per als nens de la zona”. “Cal fer una aposta decidida i ferma per la Universitat de Lleida, i això cal concretar-ho en els pressupostos”, ha afegit després de dir que “a Lleida s’estima especialment” i considerar que “les oportunitats per millorar-la són grans”.

D’altra banda, com a portaveu de Cs a la comissió de sanitat ha defensat que “hi ha moltíssim a fer i a millorar com les llargues llistes d’espera, les pèssimes condicions laborals dels professionals de la salut i la manca de d’inversió”.

En matèria d’empresa, ha apostat per “crear una taula de treball entre administracions per al desenvolupament d’un pla de viabilitat per al Parc Tecnològic de Lleida i impulsar polítiques per millorar el turisme o la innovació”. I ha defensat crear un programa d’ocupació “específic en l’àmbit rural que permeti el relleu generacional”.

Volver a ACTUALIDAD