Actualitat

Antonio Espinosa: “La transparència i la rendició de comptes són els pilars fonamentals per a la regeneració democràtica i la lluita contra la corrupció”

by cscatalunya — 28 febrer 2017 @ 15:36
Comparte

El diputat destaca que “Cs és l'únic partit que s'ha oposat a que finalitzi la comissió d'estudi de mesures contra la corrupció”, el dia abans de l’inici del judici del 3%

“La transparència i la rendició de comptes són els pilars fonamentals per a la regeneració democràtica i la lluita contra la corrupció”. Així ho ha dit Antonio Espinosa, portaveu de Ciutadans (Cs) en la comissió de lluita contra la corrupció i per a la regeneració democràtica, impulsada per Cs. Al debat de les conclusions d’aquesta comissió, ha insistit que es tracta de la “segona preocupació dels catalans i de la resta d’espanyols”, per la qual cosa considera que “és un problema d’especial gravetat que afecta al cor de la democràcia” i que urgeix atallar perquè “posa traves a la competència i llastra la competitivitat de la nostra economia”. 

Antonio Espinosa ha destacat que Cs és l’únic partit que s’ha oposat a que finalitzi la comissió d’estudi de mesures contra la corrupció, el dia abans del començament del judici del 3%: “No s’han analitzat amb suficient profunditat molts àmbits que afecten a la corrupció i s’han tractat superficialment el frau en l’obra pública, les subvencions, els concerts i la manipulació de concursos públics”. A més, ha alertat que “la major part de la corrupció a Catalunya i la resta d’Espanya és política” i ha explicat que la majoria dels casos “tenen a veure amb el finançament dels partits polítics i les adjudicacions públiques”. Per això, ha assegurat que “el principal problema és de voluntat política” i ha apostat per “millorar el marc legal per prevenir les irregularitats”.

“A Catalunya hi ha 178 casos de corrupció, però només 25 tenen condemna ferma”, ha destacat Antonio Espinosa. Davant aquesta situació, ha proposat “defensar als denunciants” i ha destacat la necessitat d’una “major coordinació i col·laboració entre l’Agència Tributària, la Sindicatura de Comptes i el Tribunal de Comptes” amb l’objectiu d’esbrinar si existeixen irregularitats als partits i altres organismes públics.

El diputat de Cs considera que la societat civil ha de jugar un paper fonamental en la lluita contra la corrupció: “Un ciutadà exigent i informat és garantia de transparència i regeneració”.

Volver a ACTUALIDAD