Actualitat

Lorena Roldán insta la Generalitat a modificar el protocol contra l’assetjament per “millorar la seva prevenció, detecció i actuació immediata”

by cscatalunya — 28 febrer 2017 @ 16:08
Comparte

El diputat Martín Barra, celebra que el Parlament hagi aprovat per unanimitat la proposta de Cs per “impulsar un pla de prevenció des de la Direcció General de Joventut”

“És urgent modificar el protocol contra l’assetjament per millorar la seva prevenció, detecció, actuació immediata i reparació de danys”. Així ho ha defensat la diputada de Ciutadans (Cs), Lorena Roldán al debat de la Proposta de Resolució del seu partit sobre les mesures per a fer front a l’assetjament i el ciberassetjament a Catalunya. I ha proposat fer-ho en coordinació entre l’àmbit educatiu, familiar i sanitari” i amb una dotació pressupostària adequada destinada a “formació, tallers a les aules i resta d’activitats que es contemplin al protocol”.

La diputada de Cs ha explicat que l’assetjament i les seves diferents tipologies “suposen un greu risc per als menors amb efectes socials, morals i psicològics imprevisibles” que poden donar lloc a situacions tan tristes i extremes com el suïcidi. Per això, considera necessari dur a terme “campanyes de divulgació multicanal per conscienciar al conjunt de la societat sobre la importància de protegir els drets dels nens i joves”, entre d’altres mesures.

“Cal implicar a tota la comunitat educativa perquè moltes vegades la víctima i l’agressor estudien al mateix centre escolar i perquè aquestes conductes poden anar més enllà de les xarxes socials”, ha alertat Lorena Roldán.

Per la seva banda, el diputat Martín Barra ha celebrat que la cambra catalana hagi aprovat la Proposta de Resolució de Cs sobre l’increment de nous casos de malalties de transmissió sexual entre els joves per “impulsar un pla de prevenció des de la Direcció General de Joventut”. En aquest sentit, ha destacat la necessitat de que “estigui coordinat amb el Departament de Salut i les entitats locals”, com per exemple l’Agència de Salut Pública de Barcelona. I ha apostat per “dissenyar campanyes de prevenció més concretes i continuades als territoris i entre els diferents col·lectius”, on aquestes malalties tenen una especial incidència.

Volver a ACTUALIDAD