Actualitat

Cs aconsegueix que el Parlament es comprometi que les persones sense llar tinguin accés a les tecnologies per entrar al món laboral

by cscatalunya — 1 març 2017 @ 12:34
Comparte

Aquesta proposta s'aprova en la setmana en què se celebra el Mobile World Congress, on també s'han fet jornades sobre sensellarisme en les quals Carmen de Rivera ha participat

Barcelona, dimecres 1 de març del 2017. La diputada de Ciutadans (Cs), Carmen de Rivera, ha celebrat que en la Comissió d’Afers Socials i Famílies s’hagi aprovat per unanimitat la seva proposta per facilitar que “les persones sense llar tinguin accés a les tecnologies” -ordinador, internet o mòbil- per possibilitar que “puguin accedir al món laboral i mantenir el contacte amb familiars”. Aquesta proposta de C’s s’ha aprovat en una setmana en què Barcelona és lloc de referència en les noves tecnologies perquè se celebra el Mobile World Congress, on també s’han fet unes jornades sobre sensellarisme en les quals ha participat Carmen de Rivera.

“Els mitjans tecnològics són fonamentals perquè connecta amb altres persones que poden estar en una situació similar o amb gent que et pot ajudar a trobar feina”, ha apuntat.

Al debat d’una altra proposta aprovada per unanimitat sobre la síndrome del quequeig, Carmen de Rivera ha advertit de la necessitat de “detectar-ho i abordar-ho al més aviat possible, ampliant les hores de logopèdia en el servei d’atenció precoç” –de nens fins als sis anys- i en l’adolescència, ja que “com més aviat es posi remei més possibilitats hi ha de solucionar-ho”.

Per la seva banda, la diputada Lorena Roldan ha instat al Govern a “negociar amb el Govern d’Espanya per incloure en la Llei de Dependència” –aprovada en el 2006 per l’executiu espanyol- “l’ajuda a l’autonomia a la pròpia llar que dóna la Generalitat a les persones amb discapacitat que poden viure soles”.

A més, en la comissió d’Afers Socials i Famílies li ha retret a la Consellera Dolors Bassa que no assistís a la reunió que es va fer dijous passat a Madrid, on es feia una anàlisi de la situació de dependència. “Era el lloc ideal per negociar qüestions com la d’avui i la Consellera no estava”, li ha recriminat.

Volver a ACTUALIDAD