Actualitat

Jean Castel a Batlle: “Volem transparència i responsabilitats envers l’operativa del cas de l’atropellament d’un Mosso a Rubí”

by cscatalunya — 1 març 2017 @ 16:48
Comparte

El portaveu d’Interior de Cs retreu al Director General de la Policia que en aquesta actuació “s’alliberés al detingut malgrat que el jutge va desestimar l’Habéas Corpus”, dret de tots els detinguts a comparèixer davant el jutge

“Volem transparència i responsabilitats envers l’operativa del cas de l’atropellament d’un Mosso a Rubí”. Així li ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) a la comissió d’Interior, Jean M. Castel, al Director General de la Policia, Albert Batlle, que ha comparegut a la cambra catalana a petició de Cs per explicar l’atropellament d’un agent dels Mossos d’Esquadra a Rubí. I ha alertat que, davant la gestió d’aquest cas, “cal posar llum i taquígrafs”. “Transparència és també no bloquejar altres compareixences”,  li ha retret a Batlle perquè va rebutjar la sol·licitud de Cs perquè el comissari Cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, donés explicacions pel mateix tema.

En relació al dret constitucional de tots els detinguts a comparèixer davant un jutge,  l’Hábeas Corpus, Jean M. Castel ha assegurar que “es va incomplir la legalitat” ja que la denuncia es va deixar sense efectes mentre que el jutge no ho va determinar. Per això, l’ha demanat a Batlle noms i detalls que “posin llum a l’opacitat envers aquest cas”: “És la pròpia comissaria de Rubí qui deixa sense efectes la denúncia? És algun alt càrrec qui fa aquesta trucada? De qui es tracta?”, al que el Director General de la Policia no ha respost.

Volver a ACTUALIDAD