Actualitat

Cs insta la Generalitat a “elaborar un protocol d’actuació per a millorar la cooperació entre administracions” en situacions de perill greu per als catalans a l’exterior

by cscatalunya — 2 març 2017 @ 16:23
Comparte

Susana Beltrán assegura que “cal millorar la cooperació entre la Generalitat i el Govern d’Espanya per garantir la seguretat dels ciutadans”

La portaveu de Ciutadans (Cs) a la comissió d’Acció Exterior, Susana Beltrán, ha instat la Generalitat a “elaborar un protocol d’actuació per a millorar la cooperació entre administracions” en situacions de perill greu per als catalans a l’exterior com catàstrofes naturals, conflictes armats o atacs terroristes. Així mateix, ha lamentat que JxSí i la CUP hagin estat els únics grups parlamentaris que han rebutjat aquesta iniciativa de Cs per “millorar la cooperació entre la Generalitat i Govern d’Espanya” a l’hora de  garantir la seguretat dels ciutadans en situacions de risc. I ha destacat la importància de les associacions de la societat civil, com casals o cases regionals, que “poden ajudar a les administracions a actuar en aquest tipus de situacions”.

D’altra banda, Susana Beltrán s’ha mostrat sorpresa de que el Govern “diu que té un protocol d’actuació per aquests casos”, tal i com ha pogut saber a través d’una resposta de la Generalitat a una pregunta parlamentaria de Cs en aquest sentit. “Si és així, volem transparència i que es faci públic perquè si no ho diem nosaltres no se sap si un cop més s’està negant el control parlamentari a l’Acció Exterior del Govern”, ha afegit.

Volver a ACTUALIDAD