Actualitat

Sonia Sierra: “És necessari retornar al professorat les condicions que tenien abans de les retallades per millorar la seva situació laboral en benefici també de l’alumnat”

by cscatalunya — 7 març 2017 @ 17:46
Comparte

La portaveu d’Ensenyament de Cs insta la Generalitat a “reactivar les biblioteques escolars existents” i a “incorporar gradualment la figura del responsable de biblioteca” als centres públics

“És necessari retornar al professorat les condicions que tenien abans de les retallades per millorar la seva situació laboral en benefici també de l’alumnat”. Així ho ha defensat la portaveu de Ciutadans (Cs) a la comissió d’Ensenyament, Sonia Sierra, al debat d’una Proposta de Resolució en aquest sentit que han presentat de forma conjunta de Cs, PSC, CSQP i PPC. Així mateix, ha apostat per que la Generalitat adopti totes les mesures pertinents per tal de “substituir el professorat des del primer dia i eliminar els descomptes salarials per incapacitats temporals transitòries”.

En relació a la Proposta de Resolució conjunta de Cs, PSC, PPC i CSQP sobre les biblioteques escolars, aprovada per unanimitat, Sonia Sierra ha instat el Govern a “reactivar les ja existents” i a incorporar gradualment la figura del responsable de biblioteca als centres públics”, entre d’altres mesures. I ha dit que el seu partit vol que el Consell Interuniversitari estudiï la “creació d’una matèria comuna de biblioteca escolar als mestres sobre lectura, literatura infantil i juvenil, cerca i tractament de la informació”.

“Cal més col·laboració entre els departaments de Cultura i d’Ensenyament per fomentar la lectura i models de catalogació confluents amb el de Sistema de Lectura Pública de Catalunya”, ha explicat la portaveu d’Educació de Cs.

Volver a ACTUALIDAD