Actualitat

Cs aconsegueix que el Parlament aprovi la seva Llei de mesures urgents per millorar l’atenció a persones en situació de dependència

by cscatalunya — 8 març 2017 @ 16:27
Comparte

La diputada Noemí de la Calle destaca la necessitat de “millorar la qualitat i puntualitat d'aquest servei” i proposa “més finançament i transparència”

La diputada i portaveu d’Afers Socials de Ciutadans (Cs), Noemí de la Calle, ha celebrat que els grups parlamentaris hagin aprovat la Proposició de Llei del seu partit per “impulsar mesures per millorar l’atenció a persones en situació de dependència”. I ha manifestat que aquesta iniciativa de Cs té com a principal objectiu aconseguir el benestar d’aquest col·lectiu i de les seves famílies, “millorant la qualitat en la prestació dels serveis relatius a l’autonomia personal i l’atenció a les persones dependents” a través d’un major i millor “finançament i transparència”.

En relació a les llistes d’espera, ha lamentat que Catalunya ha estat l’única comunitat autònoma que les ha incrementat al 2016, sent la segona més alta a tota Espanya, després de Canàries: “Tenint en compte el nombre de dependents que van entrar al 2016, la Generalitat acabaria d’atendre als més de 90.000 que estan en la llista d’espera en 416 anys”, ha alertat. Davant aquesta situació, ha instat el Govern d’Espanya a “revertir les retallades del 2012, complint així amb el pacte d’investidura signat amb Cs” i al de la Generalitat a fer, també, “una forta aposta pel finançament públic estable al marc de la Llei Orgànica del Finançament Autonòmic (LOFCA)” i “atendre la llista d’espera en dos anys com a màxim”. 

Noemí de la Calle ha apostat per “que tota la legislació relativa a la dependència es debati al Congrés amb la participació de tots els grups parlamentaris” i ha assegurat que “urgeix que l’Administració sigui transparent també de cara al ciutadà”. A més, ha proposat treballar per “recopilar dades objectives que permetin fer-se una idea exacta de la situació i de la magnitud del problema”.

Volver a ACTUALIDAD