Actualitat

Cs insta a la Generalitat a fomentar la matriculació de noies en els estudis de Formació Professional en què tenen una presència inferior al 50%

by cscatalunya — 8 març 2017 @ 18:05
Comparte

Laura Vílchez assegura que “cal treballar per a corregir els desequilibris que creen els estereotips de gènere fins a assolir la plena igualtat”

La diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament, Laura Vílchez, ha instat a la Generalitat a presentar en el termini de 3 mesos “un pla de foment de la matriculació de noies en els estudis de Formació Professional en què tenen una presència inferior al 50%”. Així ho ha dit després de presentar una Proposta de Resolució en el Parlament sobre aquesta qüestió per a que el pla entri en funcionament a l’inici del curs 2017-2018.

Vílchez destaca que, segons les dades del Departament d’Ensenyament, existeix “un desequilibri en la distribució per sexes de l’alumnat de Formació Professional”, donat que la proporció de noies en els cicles formatius de Grau Mitjà és del 40,2% i en els de Grau Superior del 45,4%. Però en alguns estudis, la participació de noies pot ser inferior al 5%, com ara en electricitat i electrònica, energia i aigua, fabricació mecànica, instal·lació i manteniment, i manteniment de vehicles autopropulsats, entre d’altres.

Per això, la diputada de Cs considera que “cal treballar per a corregir els desequilibris que creen els estereotips de gènere fins a assolir la plena igualtat”, una tasca que, segons Vílchez, “és dels poders públics, en general, i de cadascun de nosaltres, en particular”.

Volver a ACTUALIDAD