Actualitat

Ciutadans (Cs) aconsegueix que el Parlament aprovi mesures concretes per garantir els serveis bàsics a Lleida

by cscatalunya — 9 març 2017 @ 18:04
Comparte

El diputat de Cs per la província, Jorge Soler, celebra que també s’hagi aprovat “construir l’anhelat institut de Cappont”

El diputat de Ciutadans (Cs) per Lleida, Jorge Soler, ha celebrat que els partits de la cambra catalana hagin aprovat “mesures concretes per garantir els serveis bàsics a Lleida, com augmentar l’oferta de places públiques en residencies per a gent gran o actualitzar la cartera de serveis socials”, entre d’altres, al debat d’una moció del partit sobre les actuacions del Govern a la província. També, s’ha mostrat orgullós de que s’hagi  aprovat que la Generalitat es comprometi a “fer més fàcil la vida dels lleidatans”. I ha posat com a exemple “la construcció de l’anhelat institut de Cappont i adaptar el percentatge mínim de regants adherits al Canal Segarra-Garrigues perquè el Govern pugui desenvolupar les obres”.

Al ple del Parlament, ha instat la Generalitat a activar l’economia a Lleida: “És crucial apostar per l’agricultura i la ramaderia, pels autònoms i emprenedors, els parcs tecnològics i la Universitat de Lleida”. I també ha demanat al Govern el “desplegant de forma efectiva dels canals de reg i facilitar l’atractiu dels joves per les zones rurals”, entre d’altres qüestions.

Sobre temes socials, Jorge Soler ha insistit que “urgeix ajudar a la gent que no arriba a final de mes i que no pot pagar els seus habitatges”. En definitiva, fer de Lleida una terra de “prosperitat i d’oportunitats per a tothom”.

En relació a la sanitat, ha destacat la necessitat d’una “reforma de l’Atenció Primària”, com ha proposat Cs al Parlament en diverses ocasions. I, sobre la situació laboral dels professionals de la salut, ha dit que “cal revertir de forma urgent les retallades i contractar substituts i més personal per disminuir les llistes d’espera”. “Desitjo que aviat el barri de Magraners pugui tenir un centre amb metge presencial tota la setmana,  que es reforcin altres centres que també tenen mancances i que a l’hospital Arnau de Vilanova s’obrin els llits tancats”, ha afegit el diputat de Cs per Lleida.

En l’àmbit educatiu, Jorge Soler ha lamentat “la cronificació dels barracons, el col·lapse de les escoles bressol i les amenaces de tancar línies de P3”. Davant aquesta situació, ha apostat per “prioritzar els recursos en garantir la qualitat d’un servei tan bàsic com l’educació”.

En referència a les infraestructures, el diputat de Cs considera que Lleida ha de ser més accessible: “Necessitem una mobilitat que ens permeti connectar més i millor amb la resta i una millora estratègica en l’accés al Pirineu”. Així mateix, ha proposat “fer les variants pendents, construir l’estació d’autobusos de Lleida, i impulsar mesures per a la millora dels trens”.

Volver a ACTUALIDAD