Actualitat

Espejo-Saavedra a Romeva: “Ni vostè ni el seu govern han fet res per acabar amb la corrupció; munten espectacles per a tot en els jutjats excepte per demanar que condemnin als corruptes”

by cscatalunya — 9 març 2017 @ 11:07
Comparte

El diputat de Cs adverteix a Romeva: “Farà alguna cosa contra la corrupció o no li deixen els seus socis i companys de Convergència?; Planti cara!”

Parlament de Catalunya, dijous 9 de març del 2017. “Ni vostè ni el seu govern han fet res per acabar amb la corrupció; munten espectacles per a tot en els jutjats excepte per demanar que condemnin als corruptes”. Així s’ha dirigit el diputat de Ciutadans (Cs), José María Espejo-Saavedra, al conseller de Transparència, Raül Romeva, en una setmana marcada pel judici del ‘Cas Palau’ que afecta el suposat finançament il·legal de Convergència. En una interpel·lació a Romeva sobre la regeneració democràtica, Espejo-Saavedra ha evidenciat que al conseller de Transparència “no li agrada ser transparent” i li ha retret que “no s’atreveixi a donar la cara” davant aquesta xacra “perquè afecta el partit del President Puigdemont”. “Vostè és soci i forma part del govern del partit del 4%, el de les seus embargades per corrupció, el dels tresorers imputats, el que avui està assegut en la banqueta al costat de Millet pel ‘Cas Palau’”, ha afegit.

El diputat de Ciutadans ha recordat a Romeva que “la corrupció és el segon problema que més preocupa els ciutadans” i per això ha criticat que des del Govern de la Generalitat no es faci “res” per acabar amb això. “8 de cada 10 catalans pensen que vostè, com a responsable de transparència, no fa el que li toca per acabar amb la corrupció”, ha alertat a Romeva -segons dades de l’últim baròmetre de l’Oficina Antifrau de Catalunya- i li ha insinuat: “Ara entenem que des del seu govern defensin una república de corrupció zero: perquè es referien a zero mesures per lluitar contra ella”.

Espejo-Saavedra ha retret al Conseller que “no només va votar a Artur Mas, el president del partit més corrupte de Catalunya, sinó que a més va compartir llista amb ell, i forma part del seu govern”. A més, el diputat de Cs li ha demanat que, si no vol protegir a Convergència, doni suport a la petició dels grups de l’Oposició perquè Mas doni explicacions en el Parlament i li ha instat a “plantar cara a la corrupció” encara que “als seus companys de govern no els agradi”.

Volver a ACTUALIDAD