Actualitat

Jean M. Castel a Rull: “Deixi el monotema i inverteixi més i millor a Girona, cal garantir els serveis bàsics i reactivar l’economia de la província”

by cscatalunya — 9 març 2017 @ 11:09
Comparte

El diputat de Cs retreu al conseller de Territori que “la Generalitat s’oblida de les necessitats de Girona”, on el president Carles Puigdemont va ser alcalde

“Deixi el monotema i inverteixi més i millor a Girona, cal garantir els serveis bàsics i reactivar l’economia per crear més llocs de feina”. Així li ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) per Girona, Jean M. Castel, al conseller de Territori, Josep Rull, en el debat d’una interpel·lació del partit sobre les actuacions del Govern a la província. En aquest sentit, ha criticat que els Pressupostos per al 2017 “no prioritzen els recursos” i ha destacat la necessitat de “destinar més partides a donar sortida als problemes reals de tots els ciutadans”.  “Com a gironí, puc afirmar que la Generalitat s’oblida sovint de les necessitats de Girona, ciutat on el president Carles Puigdemont va ser alcalde”, li ha retret a Rull.

En relació a l’educació, ha alertat que cada cop hi ha més barracons: “A Girona ja tenim 995 mòduls i acabarem amb 1.010”. Davant aquesta situació, ha instat el Govern a “garantir que tots els alumnes i professors puguin donar classe en condicions dignes” ja que això “repercuteix de forma directe en la qualitat del sistema educatiu”. “És una vergonya que pares d’estudiants hagin de pintar l’escola dels seus fills perquè les institucions que governen no hi arriben a aquest assumptes bàsics”, considera Jean M. Castel.

Sobre la sanitat a Girona, s’ha mostrat preocupat per “quins serveis i de quina qualitat es donaran al nou Hospital Trueta per cobrir les necessitats mèdiques dels gironins”.

En referència al sector primari, ha apostat per “tractar el relleu generacional en l’agricultura i la ramaderia de la província” i ha proposat “més ajudes” per tal que els joves tinguin garanties i puguin dur a terme els projectes d’ampliació que han anunciat. “Cal que la Generalitat es posi a treballar per impulsar polítiques urgents que garanteixin el futur agrari i ramader, també de caire ecològic i en benefici del Medi Ambient”, ha dit després de recordar que la Comunitat Europea ha advertit l’Ajuntament de Figueres per la contaminació al riu Muga.

“Vostè només s’ha dedicat a fer un decàleg per desmuntar les necessitats que reclamen els gironins”, li ha retret al conseller Rull sobre la seva intervenció al ple del Parlament.

Volver a ACTUALIDAD