Actualitat

Fernando de Páramo a Peral: “L’audiència de Tv3 està en caiguda lliure i depèn dels judicis d’Artur Mas o de si al Barça li entra la pilota”

by cscatalunya — 10 març 2017 @ 12:04
Comparte

El diputat de Cs alerta que Núria Llorach “és la presidenta en funcions més llarga de la història de la democràcia”, després de gairebé un any com a presidenta en funcions del Consell de Govern de la CCMA

“L’audiència de Tv3 està en caiguda lliure i depèn dels judicis d’Artur Mas o de si al Barça li entra la pilota”. Així l’hi ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) en la comissió de control de l’actuació a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Fernando de Páramo, al director de Tv3, Jaume Peral, en relació a les dades d’audiències de la televisió pública de Catalunya, que porta dos mesos consecutius perdent el lideratge. I ha preguntat “quina estratègia s’ha posat en marxa per millorar aquestes xifres”, al que Peral ha contestat que no la dirà per ‘no donar pistes als competidors’.

“Quan un té un problema cal reconèixer-ho”, li ha advertit Fernando de Páramo al director de Tv3 després d’insistir en que “mai explica les conclusions a les quals arriba ni els seus plans de millora”. Per això, considera que “no existeix cap estratègia clara per competir amb la resta de cadenes televisives” més enllà de “que la piloteta entri en la porteria”.

Fernando de Páramo li ha demanat a Núria Llorach, presidenta en funcions del Consell de Govern de la CCMA que “no prengui més el pèl a l’oposició” ja que ella mateixa “sap que el seu càrrec no és temporal”, per la qual cosa considera que “és la presidenta en funcions més llarga de la història de la democràcia”. Davant aquesta situació, ha destacat que “ja fa gairebé un any que ostenta aquest càrrec que es van inventar perquè la CCMA segueixi en mans de Convergència” i li ha recordat que “la temporalitat és una durada limitada i determinada”. A més, li ha preguntat per sisena vegada en seu parlamentària si “està disposada a renovar la seva confiança”, al que s’ha tornat a negar. “No té data, ni previsió, ni estratègia per abandonar aquest càrrec i complir amb les seves funcions com a vicepresidenta de la CCMA, que és pel que va ser escollida al Parlament”, li ha enlletgit.

Per la seva banda, la diputada Sonia Sierra ha destacat sobre els criteris de les intervencions dels membres del Govern a Tv3 i Catalunya Ràdio que “quan hi ha alguna crisi de govern o els consellers fiquen la pota sempre hi ha participacions immediates”. I ha posat com a exemple les dues entrevistes consecutives a la consellera Dolors Bassa en la televisió pública catalana per les seves declaracions sobre els nens de la cola en les quals responsabilitzava al govern andalús. En aquest sentit, li ha preguntat a Núria Llorach “quin és el criteri que utilitza”, al que ha contestat que es regeix per criteris d’actualitat. Per això, li ha dit que “la neutralitat i donar veu a les dues parts també són criteris de qualitat”.

En la seva intervenció, el diputat Carlos Carrizosa ha instat a Jaume Peral a “buscar un model alternatiu al de demanar cada vegada més diners” davant el “malbaratament de recursos de tots els catalans” en la producció externa de Tv3. “Ens inquieta aquesta situació, es tracta sempre de les mateixes productores quan la plantilla de Tv3 és de les més nombroses i preparades”, ha afegit.

Volver a ACTUALIDAD