Actualitat

Carrizosa: “Mas acabarà com Jordi Pujol, havent de renunciar al seu títol honorífic de President i a la seva oficina d’expresident de la Generalitat”

by cscatalunya — 12 març 2017 @ 16:47
Comparte

El portaveu parlamentari de Cs defensa que la Comissió de Venècia "ha dit clarísimamente que no es pot desobeir una Constitució i que la desobediència té les seves conseqüències"

“Artur Mas acabarà com Jordi Pujol, havent de renunciar al seu títol honorífic de President i a la seva oficina d’expresident de la Generalitat”. D’aquesta forma s’ha posicionat el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, en analitzar les informacions que apunten a una possible implicació de Mas en la trama de corrupció del 4% davant diversos mitjans de comunicació. Carrizosa ha recordat que si les recerques judicials arriben a l’expresident, aquest “haurà d’assumir les responsabilitats politicas que ell mateix es va comprometre a assumir”.

El portaveu parlamentari ha subratllat amb els últims testimonis del cas Palau i al Vendrell “s’està demostrant que la trama del 4% no és una conspiració contra Catalunya, ni és culpa de jutges polititzats i d’una fiscalia que obeeix al govern, perquè els qui estan involucrant a CDC, a Mas i al exconseller Gordó en la trama de finançament il·legal són els testimonis, els empresaris i la seva pròpia gent, Millet i Montull. Ja no es poden excusar i emparar-se a la senyera”. Carrizosa ha insistit que “Artur Mas com a president del partit haurà d’assumir les responsabilitats polítiques que es derivin de la trama de corrupció que va beneficiar al seu partit”.

En relació a l’informe de la Comissió de Venècia, Carrizosa ha assenyalat que encara que es tracta d’un òrgan consultiu, “ha dit clarísimamente que no es pot desobeir una Constitució i que la desobediència a la Constitució té les seves conseqüències”. El portaveu de Cs ha qualificat de “tergiversacions i exercici de trilerisme” les declaracions de diversos representants polítics de l’independentisme que han parlat de toc d’atenció de la comissió al Govern i al Tribunal Constitucional. “Tots estan vinculats per la constitució i han de complir-la”, ha reiterat Carrizosa.

Volver a ACTUALIDAD