Actualitat

Cs aconsegueix que el Parlament aprovi garantir els drets dels agents de la policia local i els Mossos com a ciutadans i servidors públics

by cscatalunya — 15 març 2017 @ 16:44
Comparte

El diputat Carlos Sánchez celebra que el Parlament condemni “l’episodi de violència, odi i coaccions” davant la comissaria de la Guàrdia Civil de Manresa al desembre del 2016

El portaveu de Ciutadans (Cs) en la comissió d’Interior, Jean M. Castel, ha celebrat que el Parlament hagi aprovat “garantir els drets fonamentals que com a servidors públics i ciutadans tenen les persones que són membres dels cossos dels Mossos d’Esquadra i policies locals”. I s’ha mostrat “orgullós” que els partits hagin votat a favor de la proposta de Cs per “promoure que l’accés i la promoció interna d’aquests agents es regeixi pels principis de concurrència, mèrit, capacitat i igualtat de condicions”, entre d’altres mesures.

D’altra banda, Jean M. Castel ha celebrat que la cambra catalana hagi aprovat que el Departament d’Interior de la Generalitat “informi en seu parlamentaria sobre les circumstàncies de l’atropellament a un Mosso d’Esquadra a Rubí” i sobre la detenció i la posterior posada en llibertat del presumpte autor dels fets, quan acabi el procés judicial d’aquest cas.

En la seva intervenció, el diputat Carlos Sánchez ha celebrat que el Parlament hagi aprovat condemnar els fets de desembre del 2016 davant la caserna de la Guàrdia Civil a Manresa: “És intolerable que al segle XXI s’insulti, amenaci i llancin objectes contra el lloc on els agents viuen amb les seves parelles i fills, la majoria menors d’edat”. I considera que “no es poden tolerar aquestes expressions de violència, odi, coaccions i amenaces contra els policies i les seves famílies”, encoratjats per la CUP, que “va demanar públicament que s’expulsés a la Guàrdia Civil de Manresa”. Per això, li ha replicat al diputat Benet Salellas que allò “no va ser una manifestació sinó un acte de vandalisme”.

Volver a ACTUALIDAD