Actualitat

Cs proposa que el Parlament suprimeixi el Consell Comarcal del Barcelonès perquè les seves funcions es solapen amb les de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

by cscatalunya — 15 març 2017 @ 14:34
Comparte

El portaveu de Cs al Consell Comarcal del Barcelonès qualifica de "pantomima" les mocions que es debatran avui en el ple del consell comarcal per la supressió d'aquest organisme perquè "és una competència del Parlament"

Barcelona, ​​dimecres 15 de març del 2017

Ciutadans (Cs) ha proposat la supressió del Consell Comarcal del Barcelonès perquè les seves funcions es solapen amb les de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El grup parlamentari de Cs ha presentat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya en la qual s’insta a la Generalitat a iniciar els tràmits per a la dissolució d’aquest organisme.

El responsable de grups institucionals de Cs a Catalunya, Joan Garcia, ha assenyalat que la coexistència del Consell Comarcal i l’Àrea Metropolitana “és un clar exemple d’ineficiència i duplicitat”, i ha afegit que l’existència dels dos ens suposa “un increment dels costos operatius i polítics per dur a terme una mateixa funció”. En aquest sentit García ha recordat que des de Ciutadans s’aposta per “la simplificació de l’administració” i ha assenyalat la necessitat de suprimir “tots els consells comarcals, les diputacions i els xiringuitos polítics”.

Així mateix, el portaveu de Ciutadans al Consell Comarcal del Barcelonès, Rainaldo Ruiz, ha qualificat de “pantomima” la iniciativa per suprimir el Consell Comarcal que aquesta tarda va a votar-se en el plenari de la institució. El portaveu del grup i regidor de Ciutadans a l’Hospitalet, Rainaldo Ruiz, ha recordat que “per eliminar de veritat els consells comarcals s’ha de fer des és Parlament i no des del propi organisme”.

Ruiz ha qualificat la proposta de quitança del Consell d’”incongruent i cínica” perquè tant Convergència com ERC, que governen a la Generalitat, “sempre han frenat, tant des del Parlament com des del Govern, les iniciatives que des de Cs s’han presentat per eliminar els consells comarcals”. “Per suprimir els ‘consells’ cal una llei, no una moció, i això només es pot impulsar des del Govern. Però no veiem que ni Convergència ni ERC ni tan sols el PSC tinguin la voluntat política de fer-ho “, ha afegit el regidor de la formació taronja.

Volver a ACTUALIDAD