Actualitat

Carrizosa sobre l’anunci de desarmament d’ETA: “El que ha d’anunciar la banda és que s’ha dissolt”

by cscatalunya — 18 març 2017 @ 13:07
Comparte

Marina Bravo: “Instem a la Generalitat a definir quines Rodalies vol i a dialogar per a aconseguir-les”

“El que ha d’anunciar la banda és que s’ha dissolt”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Carlos Carrizosa, després de l’anunci de la banda terrorista ETA de que lliurarà les armes el proper 8 d’abril.

En la seva visita a Mataró, acompanyat de la diputada de Cs, Marina Bravo, i de regidors de Cs dels municipis del Maresme, Carrizosa ha puntualitzat que “fins que no ho veiem, no tenim perquè creure a una banda que assassinava per l’esquena” i ha afegit “la seva paraula no val res”.

El portaveu de Cs ha demanat a la banda que “ajudin a aclarir els més de 300 assassinats que no han estat resolts i que lliurin les armes utilitzades en atemptats per a permetre la seva investigació” perquè “això seria veritablement renunciar a la violència”. Per a Carrizosa, el que ha de fer el Govern “és vigilar que es compleixi la llei i que s’apliqui igual per a tots”.

Per la seva banda, la diputada de Cs, Marina Bravo, ha dit que “instem a la Generalitat a definir quines Rodalies vol” ja que “encara no ha definit si vol tornar a connectar el Maresme amb l’aeroport o no”. Bravo ha recordat que aquesta connexió, molt demandada des del territori, “existia fa anys” i seria un “element dinamitzador de l’economia, tant a nivell empresarial com a nivell turístic”.

La diputada de Cs ha explicat que la Generalitat, que té traspassat el servei des del 2010, no s’ha responsabilitzat del mateix ni està exercint les seves competències. Per això, Cs ha presentat mocions en els municipis afectats i també presentarà en el Parlament una “Proposta de Resolució en la qual demanem a la Generalitat que defineixi d’una vegada per sempre què vol fer amb el servei de Rodalies que gestiona des de fa temps” per poder negociar amb el Ministeri de Foment les obres necessàries. Bravo ha conclòs que “la falta de diàleg és un veritable problema per a les nostres infraestructures i els nostres serveis”.

Volver a ACTUALIDAD