Actualitat

Carrizosa, sobre l’article de Puigdemont i Junqueras: “És el reconeixement d’un fracàs; Demanen a crits una sortida del laberint on ells mateixos s’han ficat i no saben sortir”

by cscatalunya — 20 març 2017 @ 12:07
Comparte

El portaveu parlamentari de Cs demana al Govern que “no doni l'esquena” als qui ahir van acudir a la manifestació de SCC: “Ells també són catalans i no són una minoria”

Barcelona, dilluns 20 de març del 2017. “És el reconeixement d’un fracàs; Demanen a crits una sortida del laberint on ells mateixos s’han ficat i d’on no saben sortir”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Carlos Carrizosa, en referència a l’article que publica avui El País escrit pel President de la Generalitat, Carles Puigdemont, i pel vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, en el qual es constata novament que “l’única cosa que pot oferir el govern de la Generalitat als catalans és la repetició d’un nou 9N”, malgrat que ja van dir que era una ‘pantalla’ passada. Per això Carrizosa els ha retret que “no tenen credibilitat” en reclamar una cosa que per a ells ja estava superat. “Davant d’aquells que no tenen credibilitat ni projecte, des de Ciutadans defensem una alternativa de centre que afronti els problemes reals dels catalans”, ha defensat. 

Davant aquesta situació “de bloqueig institucional” que hi ha a Catalunya, el portaveu parlamentari de la formació taronja ha advertit als qui “porten anys fomentant la divisió” que “el joc ha acabat”: “Convoquin eleccions perquè comenci a governar un partit constitucionalista que contribueixi que des de Catalunya es puguin dur a terme les reformes que precisa tota Espanya”, ha demanat Carrizosa en una roda de premsa a la seu del partit a Barcelona.

En referència a la “multitudinària” manifestació d’ahir convocada per Societat Civil Catalana (SCC) i a la qual van assistir diversos representants de Ciutadans, entre ells el propi portaveu de l’Oposició a Catalunya, Carlos Carrizosa ha demanat al Govern que “no doni l’esquena” als qui ahir van sortir al carrer: “Ells també són catalans i no són una minoria” com diu l’Executiu català, sinó que representen a més persones que JxSí i la CUP, ha recordat.

Sobre els Pressupostos de la Generalitat per al 2017 -que es debatran aquesta setmana en el Parlament-, Carrizosa ha apuntat que en el cas que s’aprovi la partida destinada al referèndum -declarada inconstitucional pel Consell de Garanties Estatutàries (CGE) -,“Ciutadans plantejarà a PP i PSC interposar un recurs d’inconstitucionalitat de forma conjunta”.

En clau nacional, el també membre de l’Executiva nacional de Cs ha advertit al President del Govern, Mariano Rajoy, que el pacte d’investidura signat conjuntament “no és un xec en blanc”, per la qual cosa ha advertit que “ara li toca al PP complir amb les 150 mesures taronges”. “És difícil que PP entengui que ja no té majoria absoluta i que ha de negociar”, però ha afegit que “la legislatura encara té recorregut i avançarà”.

Volver a ACTUALIDAD