Actualitat

Carrizosa al Govern: “Aquests Pressupostos en lloc de treure’ns de la crisi són per treure als catalans d’Espanya i de la UE”

by cscatalunya — 21 març 2017 @ 16:46
Comparte

El portaveu parlamentari de Cs recorda a la Generalitat que el seu propi Consell de Garanties Estatutàries ha determinat per unanimitat que “la partida per repetir el 9N no és ni constitucional ni estatutària”

“Els Pressupostos arriben tard, són opacs i s’han fet per treure als catalans d’Espanya i la UE en lloc de treure’ls de la crisi”. Així ho ha alertat el portaveu parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, al debat del Projecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat per al 2017. A més, ha afegit que són uns comptes “opacs” perquè amaguen partides que “eludeixen el control de l’oposició” i que “camuflen en fons interdepartamentals partides de més de 130 milions”. I ha posat com a exemple la partida destinada a les catàstrofes naturals: “Esperen vostès terratrèmols? O són per cobrir els terratrèmols polítics que vostès mateixos causaran?”, els ha dit als membres del Govern.

En el ple del Parlament, Carlos Carrizosa ha destacat que el propi Consell de Garanties Estatutàries (CGE) de la Generalitat “ha desvetllat la trama que tenia muntada el Govern” per pagar amb diners públics el que volen fer “en contra de les lleis”. “Els que vostès han nomenat, els han dit per unanimitat que la partida per repetir el 9N no és ni constitucional ni estatutària”, els ha recordat als diputats de JxSí després de dir-los que, si haguessin pogut nomenar als membres del Tribunal Constitucional a Madrid, “haguessin triat als membres del CGE que els han dit que no tenen raó”.

“Aquests comptes no van enlloc i vostè no va on toca”, li ha dit al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en referència a la conferència de Presidents Autonòmics per negociar “un sistema de finançament més just per a tots els espanyols”. Davant aquesta situació, ha lamentat que el Departament d’Acció Exterior ha passat de 51 milions a 64 “per finançar els viatges de Romeva” mentre que “per a dependència o eliminar barracons la Generalitat no té suficients diners”. I ha afegit que, entre d’altres qüestions, el Departament d’Economia disposa 93,3 milions per fer “una pela buida com és l’agència tributària catalana”, quelcom ha titllat de “la juguina de Junqueras en forma d’estructura d’estat”.

Per la seva banda, el portaveu de Cs en la comissió d’Economia, Antonio Espinosa, ha assegurat que Cs no vol “destinar ni un sol euro al projecte separatista” i ha explicat que els comptes del Govern “no combaten ni la pobresa ni les desigualtats, ni racionalitzen l’administració pública perquè sigui més eficient, ni suposen el creixement de l’economia i l’ocupació ni contemplen la devolució de la paga extra als funcionaris”.

“El sistema fiscal català resultant d’aquests pressupostos és un monstruós Frankenstein”, ha resolt.

Volver a ACTUALIDAD