Actualitat

Antonio Espinosa a la Generalitat: “La seva llei d’acompanyament es resumeix en més taxes, més impostos i més pressió fiscal per als catalans”

by cscatalunya — 22 març 2017 @ 16:55
Comparte

El diputat de Cs alerta que aquesta llei “vulnera el dret a la intimitat dels ciutadans” pel “persistent intent del Govern” de construir una base de dades, com va anunciar Santiago Vidal

“La seva llei d’acompanyament es resumeix en més taxes, més impostos i més pressió fiscal per als catalans”. Així l’hi ha dit el portaveu d’Economia de Ciutadans (Cs), Antonio Espinosa, als membres de la Generalitat al debat de la Llei de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic en el ple del Parlament. I ha afegit que “acontentar a la CUP” suposa una pujada en sectors com el de l’aigua, la cultura, la protecció civil i “fins i tot per obtenir la targeta sanitària”. “El canvi de cromos amb els antisistema ha fet dels Pressupostos un monstruós Franquestein, amb pegats que fan que els catalans estiguin entre els espanyols que paguen més impostos”, ha alertat.

Antonio Espinosa ha destacat de l’apartat de mesures administratives que “vulnera el dret a la intimitat dels catalans pel persistent intent de la Generalitat de construir una base de dades de caràcter fiscal”, tal com apuntava l’ex senador Santiago Vidal en els actes d’ERC. Així mateix, ha posat en evidència que “no hi ha ni una sola mesura” que tingui a veure amb la “racionalització i modernització de l’administració perquè sigui més eficient”. I ha criticat les propostes fiscals del Govern: “Cal estimular l’economia amb mesures perquè sigui més competitiva i per mantenir l’estat del benestar”. 

Sobre l’impost a les begudes ensucrades envasades, el diputat de Cs ha lamentat que “no és la via adequada per modificar hàbits de consum” ja que, si un ingredient no és beneficiós per a la salut, “no és raonable que només es gravi a un dels productes que ho contenen”.

En referència a l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) ha assegurat que la Generalitat pretén “canviar les regles del joc a la meitat del partit i perjudicar als 250.000 contribuents que van comprar el seu habitatge abans de 2013”, pensant que tindrien una deducció fiscal que ara els lleven. A més, ha explicat que l’impost als habitatges buits va a suposar llevar poder tributari als Ajuntaments, als quals “se’ls roba una font d’ingressos”.

Volver a ACTUALIDAD