Actualitat

Carlos Carrizosa a Romeva: “Garanteixi la transparència en la contractació pública; els casos 3%, Palau i Pujol del seu Govern han costat milions d’euros als catalans”

by cscatalunya — 22 març 2017 @ 10:00
Comparte

El portaveu parlamentari insta al conseller "menys transparent de la història" a “protegir als denunciants de corrupció i eliminar els aforaments”, com ha sol·licitat Cs en diverses ocasions

“Garanteixi la transparència en la contractació pública; els casos 3%, Palau i Pujol del seu Govern han costat milions d’euros als catalans”. Així l’hi ha retret el portaveu parlamentari i diputat de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, al conseller “menys transparent de la història de Catalunya”, Raül Romeva, en una pregunta de Cs al Govern en aquest sentit. “Treballi per contractar als millors i no als amiguetes perquè això repercuteix en el servei que es presta als catalans”, li ha dit en la sessió de control del ple del Parlament després d’instar-lo a “protegir als denunciants de corrupció i eliminar els aforaments”, com ha sol·licitat diverses vegades Cs i Convergència i ERC han rebutjat.

“Els ciutadans ens despertem cada matí amb una nova notícia de corrupció que explica que polítics i les seves famílies intervenen per donar contractes públics a canvi de comissions”, ha lamentat Carrizosa. Davant aquesta situació, li ha preguntat a Romeva si “pot garantir que no s’està produint al seu govern corrupció sota la contractació pública”, al que el conseller ha respost que sí. Per això, el diputat de Cs li ha demanat que no mostri “la mateixa complaença que Artur Mas” quan deia que la contractació de la Generalitat era impecable, ja que “ara desfila pels jutjats gent que l’involucra per irregularitats ocorregudes sota el seu mandat”.

Carlos Carrizosa ha alertat a Romeva que “seu al costat dels protagonistes dels casos Palau, 3% i Pujol”, diputats de Convergència “amb les mateixes seus embargades i les mateixes subvencions”. Així mateix, ha explicat que, “mentre reciten a Neruda s’ho portaven cru a la Ciutat de la Justícia i amb la Línia 9 del metro de Barcelona”.

“Mentre la Generalitat publica malament i tard la informació sobre contractes públics a la web de Transparència, Cs impulsa mesures contra la corrupció a Catalunya i en la resta d’Espanya”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD