Actualitat

Ciutadans (Cs) no participa en la votació de la partida il·legal dels pressupostos per a la repetició d’un nou 9N

by cscatalunya — 22 març 2017 @ 14:57
Comparte

Carlos Carrizosa, sobre la inhabilitació d'Homs: “Ja no hi ha dubtes que el 9N era il·legal i que aquells que ho van promoure estan sent condemnats”

Parlament de Catalunya, dimecres 22 de març del 2017. Ciutadans no ha volgut participar en la votació de la partida il·legal dels Pressupostos de la Generalitat per al 2017 destinada a repetir un nou 9N. El portaveu parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, ha avisat al Govern que amb aquesta votació “està traspassant el límit i bloquejant les institucions per la seva absoluta irresponsabilitat”. Ho ha dit després que els lletrats del Parlament hagin advertit que votar la partida destinada “a fer un nou 9N” seria desobeir al Tribunal Constitucional (TC) i que tant el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i la diputada de la CUP, Anna Gabriel, hagin volgut seguir endavant amb el projecte malgrat aquest avís.

Carrizosa ha criticat que Turull hagi “carregat en el seu discurs contra els funcionaris jurídics de la cambra catalana” que han advertit que votar aquesta disposició seria il·legal. “La mateixa persona que fa uns dies demanava responsabilitats per als diputats que no se sumessin a la ponència conjunta que pretén callar l’oposició, avui carrega contra els lletrats del Parlament perquè no li diuen el que ell vol escoltar”, ha assenyalat.

Per la seva banda, el diputat de Ciutadans i també vicepresident segon de la Mesa del Parlament, José María Espejo-Saavedra, ha demanat en el Ple a la presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, la convocatòria de la Mesa per “decidir sobre la tramitació” d’aquesta notificació dels lletrats, quelcom que també Ciutadans ha registrat per escrit.

En referència a la sentència del Tribunal Suprem (TS) que inhabilita un any i un mes a l’exconseller de Presidència, Francesc Homs, per la consulta il·legal del 9N, Carrizosa ha assegurat en declaracions als mitjans de comunicació que aquesta decisió evidencia que “cap polític pot creure’s que està per sobre de les lleis” i que la repetició d’un nou 9N com pretén el Govern “no té recorregut”“Ja no hi ha dubtes que el 9N era il·legal i que aquells que ho van promoure estan sent condemnats”.

Volver a ACTUALIDAD