Actualitat

Cs aconsegueix que el Parlament aprovi per unanimitat la creació d’una Llei de Protecció dels denunciants per corrupció

by cscatalunya — 23 març 2017 @ 17:19
Comparte

Espejo-Saavedra al Govern: “És complicat lluitar contra la corrupció, quan s'enalteix a Artur Mas, el president del 3%, de la Convergència que s’asseu al banc dels acusats, de les seus embargades”

“És complicat lluitar contra la corrupció, quan s’enalteix a Artur Mas, el president del 3%, de la Convergència que s’asseu al banc dels acusats, de les seus embargades”. Així l’hi ha dit el diputat de Ciutadans (Cs), José María Espejo-Saavedra, al Govern en la seva proposta de mesures per a lluitar contra la corrupció que inclouen una llei de protecció dels denunciants i que han estat aprovades per unanimitat en el Parlament.

Espejo-Saavedra ha assegurat que “des del Govern i el Departament del Sr. Romeva no s’ha fet ni es fa res en matèria de lluita contra la corrupció”. En la seva intervenció, el diputat de Cs ha defensat, entre altres mesures, la dimissió dels càrrecs públics imputats per corrupció política i la seva exclusió de les llistes electorals; l’eliminació dels aforaments polítics; i l’adaptació dels Codis de Conducta de la Generalitat “per a detectar les diferències injustificades de patrimoni”.

El diputat de Cs també s’ha dirigit al conseller Raül Romeva a qui li ha demanat “menys viatges per a envoltar-se de xenòfobs ultradretans i més mesures per eradicar la corrupció”. I ha afegit “la transparència no són premis, són fets”. Espejo-Saavedra ha acabat la seva intervenció dient que “demanem a aquest Parlament que exigeixi al Departament de Transparència que sigui transparent”.

Volver a ACTUALIDAD