Actualitat

Cs insta al Govern a dedicar més recursos a la detecció i al tractament precoç de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista per assegurar-los una millor qualitat de vida

by cscatalunya — 23 març 2017 @ 11:41
Comparte

Lorena Roldán insta a la Generalitat a incorporar personal especialitzat en l'àmbit educatiu i impulsar un programa d'inserció laboral per a les persones amb aquest trastorn

Parlament de Catalunya, dijous 23 de març del 2017. La diputada de Ciutadans (Cs), Lorena Roldán, ha instat a la consellera d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa, que dediqui “més recursos a la detecció i al tractament precoç de les persones que pateixen el Trastorn d’Espectre Autista (TEA) per assegurar-los una millor qualitat de vida”. En una interpel·lació de Cs sobre els serveis socials relacionats amb aquest trastorn, Roldán ha criticat l’escassa informació que ofereix el Departament, tant a la societat en general com als propis pares, que “se senten perduts i no saben què fer o no saben on han d’anar per demanar ajuda quan detecten els primers símptomes”.

“Els experts coincideixen que aquesta detecció precoç permet assegurar un millor pronòstic i una millor qualitat de vida d’aquestes persones”, ha assenyalat la diputada de Cs. A més, ha celebrat que el Govern hagi inclòs en el Pla Integral d’atenció a les persones amb Trastorn Mental i Addiccions la proposta de Ciutadans de realitzar una campanya d’informació i sensibilització sobre aquest tema, com ja va demanar la formació taronja fa més d’un any, i ha demanat que “no trigui un altre any en materialitzar-se”.

Roldán també ha posat l’accent en la necessitat de “destinar més diners a incorporar personal especialitzat en l’àmbit educatiu”, com per exemple en l’ensenyament no obligatori, en els menjadors escolars o en les activitats extraescolars, així com també als Centres de Salut Mental i Juvenil (CSMIJ).  Així mateix, ha instat a la Consellera a impulsar “programes d’inserció laboral que potenciïn les capacitats de les persones amb TEA”, ja que “tan sols el 10% aconsegueixen feina al llarg de la seva vida”, segons dades d’Autisme Espanya. I ha demanat també dissenyar una “oferta de pisos tutelats per als adults” amb aquest trastorn amb tal de “fomentar la seva autonomia”.

Volver a ACTUALIDAD