Actualitat

Albert Rivera: “Convergència està inhabilitada per seguir governant Catalunya”

by cscatalunya — 24 març 2017 @ 10:27
Comparte

El president de Cs, acompanyat per Inés Arrimadas, reclama a Rajoy que compleixi amb l'acord i impulsi el Corredor Mediterrani perquè és una infraestructura “urgent i necessària” també per a Catalunya

Barcelona, divendres 24 de març del 2017. “Convergència està inhabilitada per seguir governant Catalunya”. Així ho ha assegurat el President de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, en un esmorzar organitzat per Nueva Economía Fórum i acompanyat per la cap de l’oposició a Catalunya i també portaveu nacional del partit, Inés Arrimadas, en referència al suposat finançament il·legal de Convergència. Rivera ha criticat a Artur Mas per ser el “responsable polític” d’haver ficat a Catalunya en un “atzucac del qual urgeix sortir”.

“Perquè molts catalans vulguin seguir formant part del projecte comú espanyol cal regenerar-ho”, ha advertit Rivera, qui també ha assegurat que la solució al desafiament separatista no passa per “posar fronteres” com pretén el Govern encapçalat per Carles Puigdemont, sinó per posar les urnes i “oferir una alternativa assenyada, amb les mans netes i que governi per a tots els catalans”. “L’única decisió assenyada que pot prendre Puigdemont és convocar eleccions”, ha afegit.

Rivera ha destacat el paper de Ciutadans tant en el Parlament com al Congrés defensant mesures que “també són bones per als catalans”, posant l’accent principalment en Rodalies o el Corredor Mediterrani; qüestions que apareixen en l’acord d’investidura signat amb el PP. De cara a la jornada que protagonitzarà el president del Govern, Mariano Rajoy, dimarts que ve a Barcelona sobre infraestructures, Rivera s’ha mostrat optimista i espera que “constati el seu compromís per invertir en una infraestructura urgent i necessària”.

En referència als Pressupostos Generals de l’Estat, el president de Ciutadans ha lamentat que el PSOE s’hagi “esborrat” i hagi renunciat a donar suport als comptes, la qual cosa considera una “irresponsabilitat”. No obstant això, ha defensat la capacitat de Ciutadans per “garantir l’estabilitat d’Espanya a canvi de reformes”, i ha reiterat que el seu partit donarà suport als PGE sempre que el PP “inclogui polítiques per a la classe mitjana -com incrementar la tarifa plana per als autònoms- o un complement salarial”, entre d’altres.

Per la seva banda, Inés Arrimadas ha reiterat que des de Cs estan preparats per governar quan el Govern posi les urnes; “però les de debò”, ha ironitzat després de conèixer que l’executiu català ha tret a concurs públic l’adquisició de paperetes i sobres per a processos electorals. I sobre els Pressupostos de la Generalitat per al 2017, la Cap de l’oposició ha anunciat que Cs presentarà un recurs d’inconstitucionalitat davant el Tribunal Constitucional (TC) perquè “els catalans no ens mereixem uns comptes injusts, il·legals i irreals”.

Volver a ACTUALIDAD