Actualitat

Arrimadas: “Hem passat de tres diputats a liderar l’oposició; el proper que hem de fer a Catalunya és governar”

by cscatalunya — 25 març 2017 @ 13:39
Comparte

Inés Arrimadas i Toni Cantó defensen ‘una nova Catalunya sense corrupció’ i anuncien un decàleg amb mesures per lluitar contra aquesta xacra

Barcelona, dissabte 25 de març del 2017. “Hem passat de tres diputats a liderar l’oposició; el proper que hem de fer a Catalunya és governar”. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i cap de l’oposició, Inés Arrimadas, en l’acte ‘una nova Catalunya sense corrupció’, juntament amb el president en la comissió de Lluita contra la Corrupció del Congrés impulsada per Cs, Toni Cantó, la portaveu de Cs a l’Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, i el portaveu en el Parlament, Carlos Carrizosa. Arrimadas s’ha postulat com “l’alternativa” perquè Catalunya “torni a tenir un govern net i sense motxilles que no busqui la divisió” sinó que faci que els catalans “liderin les reformes de tota Espanya” i poder recuperar un “projecte de futur”.

“Per lluitar contra la corrupció només fa falta voluntat política i Ciutadans en té de sobres”, ha dit Arrimadas, i ha defensat que el seu partit seguirà lluitant contra això en qualsevol part d’Espanya, quelcom que ni PP ni PSOE han fet ni tampoc Convergència, que “ha volgut utilitzar el nom de Catalunya i ‘l’estelada’ per tapar tots els casos de corrupció”que l’afecten, entre ells el del 3%. “Els ideòlegs de ‘l’Espanya ens roba’ avui seuen a la banqueta per robar als catalans”, ha advertit, referint-se a les últimes declaracions dels companys d’Artur Mas que han “cantat la traviata”aquests dies en els jutjats confirmant el finançament il·legal de Convergència.

També s’ha referit al cas de Múrcia, on el PP es nega a retirar al president de la regió, Pedro Antonio Sánchez, malgrat estar imputat per corrupció. En aquest sentit, ha recordat als populars que tenen fins al dilluns per proposar un candidat “net i sense sospites” o Ciutadans impulsarà una moció de censura per donar veu als murcians a través de les urnes. Així mateix, ha afegit: “Esperem que el PSOE no s’intenti aprofitar de les imputacions de corrupció del PP per guanyar unes cadires i evitar unes eleccions”, després que ahir els socialistes murcians presentessin una moció de censura en aquest sentit.

Per la seva banda, Toni Cantó ha defensat el paper de Ciutadans també al Congrés promovent comissions d’investigació per lluitar contra la corrupció, com la del ‘Cas Bárcenas’ impulsada finalment amb PSOE i Podem davant la negativa del PP.  A més, ha anunciat que Cs “impulsarà la Llei Ómnibus per garantir que es protegeixi als denunciants, que no existeixin els indults per corrupció o impedir que els imputats puguin anar en llistes electorals”. Aquestes i altres mesures per lluitar contra la corrupció s’han anunciat en un decàleg*.

També Carina Mejías i Carlos Carrizosa han abanderat la importància de Cs per acabar amb la corrupció perquè no té“motxilles”. Mejías ha lamentat que Catalunya i especialment Barcelona estiguin “sota sospita” per casos de corrupció que afecten Convergència i ha retret a Colau que entrés en política “dient que volia regenerar la democràcia i estigui mantenint el silenci i rebutjant investigar la corrupció”. En la mateixa línia Carrizosa ha assegurat que Cs seguirà exercint una oposició “responsable però implacable amb la corrupció” i ho ha comparat amb la de fa uns anys, quan“Artur Mas estava assegut en l’escó quan va aparèixer el 3%, on ara està Ciutadans”. “Ells no podien fer d’oposició; nosaltres sí”, ha afegit.

Volver a ACTUALIDAD