Actualitat

Arrimadas a Mas: “Vostès volen la independència i fugir de la Justícia, nosaltres volem unes urnes de debò per independitzar-nos del 3%”

by cscatalunya — 29 març 2017 @ 11:52
Comparte

Arrimadas adverteix a l’expresident: "Vostès segueixen tenint un problema, que ara es diu 4%, i que no podran tapar amb una ‘estelada’, per molt gran que la comprin"

Parlament de Catalunya, dimecres 29 de març del 2017. “Vostès volen la independència i fugir de la Justícia, nosaltres volem unes urnes de debò per independitzar-nos del 3%”. Així s’ha dirigit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i cap de l’oposició al Parlament, Inés Arrimadas, a l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, després de comparèixer a la cambra catalana a petició de Cs pel presumpte finançament il·legal de Convergència per la qual els últims dies alguns companys de partit estan “cantant la Traviata” en els jutjats. Arrimadas ha criticat que Mas segueixi sostenint que “tot és mentida” i li ha preguntat: “Com vol lluitar contra la corrupció si nega que existeixi?”.

Segons Arrimadas, negar-ho tot “és propi dels vells partits, perquè són els primers a denunciar la corrupció dels altres, però quan els afecta a ells diuen que és un invent”. “Menteixen tots menys vostè; menteixen Montull, Milet i els empresaris?”, li ha dit. Així mateix, li ha avisat que el canvi de nom de Convergència “no ha servit per distreure l’atenció” i recordar que segueix tenint 15 seus embargades i 35 imputats per corrupció. I també l’ha acusat d’haver fet un “’clic’ ideològic” i tornar-se cada vegada més independentista “a mesura que anava avançant la investigació de Convergència”.  “Vostès segueixen tenint un problema, que ara es diu 4%, i que no podran tapar amb una ‘estelada’, per molt gran que la comprin”, li ha advertit.

També li ha preguntat: “Si com vostè diu, aquestes grans constructores que feien grans donacions de manera recurrent a Convergència no ho feien per donar ‘mordidas’ per contractes, per què ho feien?”, qüestió que Artur Mas no ha respost, com tampoc ho ha fet a la pregunta de “si segueix posant la mà en el foc per Felip Puig i Germà Gordó” – exconseller de la Generalitat i diputat de Junts pel Sí, respectivament- com diu en el sumari del cas. Arrimadas ha demanat a l’expresident que digui la veritat en seu parlamentària, “no sigui que Daniel Osàcar sigui el Bárcenas de Convergència i algun dia trobem un missatge on posi ‘Daniel, sigues fort’”, com va fer Mariano Rajoy amb el seu extresorer, Luis Bárcenas.

Volver a ACTUALIDAD