Actualitat

Cs aconsegueix que el Parlament aprovi mesures per a que les persones amb mobilitat reduïda viatgin amb tren en condicions d’igualtat

by cscatalunya — 29 març 2017 @ 14:05
Comparte

La diputada Elisabeth Valencia insta el Govern a “establir horaris concrets dels trens adaptats” i informar als usuaris d'aquest servei

La diputada de Ciutadans (Cs), Elisabeth Valencia, ha celebrat que el Parlament hagi aprovat la iniciativa del seu partit per “adoptar mesures per a que les persones amb mobilitat reduïda viatgin amb tren en condicions d’igualtat”, després d’alertar que “la mobilitat és el principal problema de les persones amb diversitat funcional”, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i de l’Institut Nacional d’Estadística de Catalunya (IDESCAT). Per això, ha destacat la necessitat “d’introduir millores que permetin a les persones grans, amb discapacitat, o fins i tot amb cotxets de bebè, viatjar de forma autònoma i sense necessitat d’assistència”.

En la comissió de Territori, la diputada de Cs ha apostat per “establir horaris concrets i adequats dels trens adaptats” i considera “fonamental” informar clarament als usuaris. A més, ha dit que “és urgent accelerar les obres que permetin aconseguir el 100% de les estacions accessibles”. 

Sobre l’adaptació de les estacions de Rodalies, ha recordat que “Cs ja ha aconseguit que s’aprovi al Congrés una iniciativa en aquest sentit” i ha sol·licitat a la Generalitat un calendari per adaptar també les estacions de metro pendents com la de Plaça de Sants o Urquinaona.

Per la seva banda, la diputada Marina Bravo ha instat el Govern a “assessorar legal i tècnicament” als ajuntaments catalans on tenen pas les autopistes de peatge AP2, AP7, C32 i C33 sobre els tràmits necessaris per al cobrament de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI). Al debat d’una Proposta de Resolució de Cs en aquest sentit, que s’ha aprovat per unanimitat, ha manifestat que la situació actual “no és ni justa ni equitativa pel que s’ha de revertir el més aviat possible” perquè es recuperi el cobrament íntegre d’aquest impost i que no es prorroguin més concessions.

 

Volver a ACTUALIDAD