Actualitat

Cs aconsegueix que el Parlament aprovi per unanimitat introduir en la cartera de serveis del CatSalut una nova tècnica per ajudar a pacients amb problemes greus al cor

by cscatalunya — 30 març 2017 @ 11:55
Comparte

El portaveu de Salut de Cs, Jorge Soler, celebra que la cambra catalana també aprovi per unanimitat la proposta del seu partit per “donar més ajudes i suport” als ciutadans celíacs

El portaveu de Ciutadans (Cs) en la comissió de Salut, Jorge Soler, ha celebrat que el Parlament hagi aprovat per unanimitat la proposta del seu partit per millorar la cartera de serveis del CatSalut. “Hem aconseguit que s’introdueixi una tècnica per ajudar a les persones que tenen problemes greus en una vàlvula del cor, l’aorta. Per recanviar-la sense haver d’obrir al pacient”, ha explicat. Per aquest motiu, s’ha mostrat “molt content” ja que els pacients més greus es podran beneficiar de la millor sanitat si la necessiten.

En la comissió de Sanitat del Parlament, el diputat de Cs ha apostat per crear un grup de treball format per experts en cardiologia, hemodinàmica i cirurgia cardiovascular per establir indicacions d’aquest tractament, tenint en compte els factors de risc per a cada tipus de pacient: “Es tracta d’una tècnica que ha d’indicar el metge amb criteris clínics, mai de gestió”. I ha dit que aquesta qüestió es tractarà en una Comissió específica, amb “una llista d’espera transparent i amb una dotació pressupostària”.

Després de la compareixença del president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, que ha explicat la precarietat i la inestabilitat laboral que sofreixen els professionals de la Salut a Catalunya, Soler ha destacat la necessitat de “millorar la seva situació de forma urgent en benefici també dels ciutadans”. Per això, ha demanat al Govern “acabar amb les retallades i dotar de més personal” als hospitals públics.

Per la seva banda, el diputat Martín Barra ha celebrat que els grups parlamentaris de la cambra catalana hagin aprovat per unanimitat la proposta de Cs per “donar ajudes i més mesures de suport als ciutadans celíacs” i ha posat com a exemple “desgravar a la declaració de l’IRPF” i que sigui de forma progressiva en funció del nombre de persones amb intolerància al gluten en cada família. Així mateix, considera necessari crear campanyes informatives per “fomentar el coneixement de la malaltia i les proves diagnòstiques disponibles”. I ha instat la Generalitat a “assegurar la disponibilitat d’aliments i begudes sense gluten a tots els centres públics”, com les escoles, i a formar al sector dels serveis per “incentivar l’augment d’establiments que ofereixin menús específics”, entre d’altres mesures.

Volver a ACTUALIDAD