Actualitat

Carlos Carrizosa a Jané: “Tingui la vergonya democràtica d’actuar contra els violents, encara que tinguin relació amb els seus socis de govern”

by cscatalunya — 5 abril 2017 @ 09:37
Comparte

El diputat de Cs critica la inacció de la Generalitat en relació a la “campanya d'intimidació en la UAB”, on estudiants que pertanyen a SCC “estan sent assetjats”

“Tingui la vergonya democràtica d’actuar contra els violents, encara que tinguin relació amb els seus socis de govern”. Així l’hi ha dit el portaveu del Grup Parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, al conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané, en una pregunta de Cs al Govern sobre la violència a l’espai públic.

Sobre la “campanya d’intimidació” que han sofert alguns estudiants de la UAB que pertanyen a Societat Civil Catalana (SCC), li ha demanat al conseller que “no deixi que els alumnes pacífics siguin assetjats pels violents”. “Això ja no és la ‘revolució dels somriures’ i està molt clar”, ha assegurat.

En la sessió de control al Govern del ple del Parlament, Carlos Carrizosa ha alertat als grups parlamentaris que el Departament d’Interior “sap el que ocorre: que es cremen banderes espanyoles i s’insulta a estudiants que no poden desenvolupar les seves activitats normals ni a les aules, ni a les biblioteques, ni al campus on els intimiden i insulten”. Per això, ha criticat que Jané “s’escudi en que els Mossos d’Esquadra no poden entrar a la universitat perquè existeix un protocol amb el Rector”, després que un professor sol·licités ajuda a aquests agents. I li ha recordat que “les lleis estableixen que les universitats han de ser un espai de cultura, pensament i llibertat i no un lloc salvatge”.

“Quina és la política de la seva conselleria en relació a aquests grups violents que actuen en les facultats?”, li ha preguntat Carrizosa sense obtenir resposta. I ha lamentat que el conseller s’hagi centrat en parlar de yihadisme “per no contestar a la pregunta de Cs”.

Volver a ACTUALIDAD