Actualitat

Laura Vílchez: “És una irresponsabilitat que JxSí rebutgi la proposta de Cs per prevenir, detectar i tractar casos de maltractament infantil a les escoles”

by cscatalunya — 5 abril 2017 @ 12:23
Comparte

La diputada lamenta que la Generalitat, CSQP, PSC i la CUP “no permeten ni tan sols obrir aquest debat”, després d'impedir adoptar mesures urgents contra l'assetjament a proposta de Cs

“És inadmissible que JxSí hagi rebutjat la proposta de Cs per crear mesures urgents contra el maltractament infantil a les escoles”. Així ho ha dit la diputada i portaveu d’Infància de Ciutadans (Cs), Laura Vílchez, al debat d’una Proposició de Llei del seu partit en aquest sentit, que s’ha rebutjat després que JxSí presentés una esmena a la totalitat i que PSC, CSQP i la CUP s’hagin abstingut en la seva votació. “Avui JxSí ha impedit adoptar mesures de prevenció, detecció i tractament d’aquesta problemàtica, mentre els protocols existents no són eficaços”, ha afegit al ple del Parlament.

En relació al pla de convivència que el Govern ha creat aquesta setmana perquè es pugui implantar a les escoles, Vílchez s’ha mostrat “satisfeta” ja que Cs marca l’agenda política de la Generalitat, que “ha fet aquest anunci per avançar-se a aquesta iniciativa”. Per això, ha instat als membres de JxSí a “prendre’s en serio” aquest assumpte ja que “afecta al rendiment acadèmic, a la salut física i al benestar emocional” de les víctimes i les seves famílies.

Després d’enumerar alguns exemples de maltractament en l’àmbit educatiu, com el de “l’Alan, de 17 anys, que es va suïcidar perquè no volia tornar al col·legi després de ser assetjat per ser transexual”, la diputada ha assegurat que “Cs seguirà treballant per protegir a tots els nens i perquè aquestes situacions no es converteixin en la seva realitat quotidiana”. I ha proposat “formar i informar a pares i professors” perquè sàpiguen com actuar i “una millor coordinació entre departaments de l’administració pública per intervenir de forma més ràpida i eficaç”.

Laura Vílchez ha destacat dades d’informes com els de el l’Observatori contra l’Homofòbia o el de Save the Children, que posa de manifest que gairebé el 10% dels estudiants sofreix assetjament escolar i un 7% ciberacoso i ha alertat que “el maltractament escolar no és cosa de nens, és violència i moltes vegades és invisible”. A més, ha recordat que “el mateix conseller d’Interior, va exposar al febrer passat que les denúncies per abusos sexuals a menors van augmentar un 68% a Catalunya l’any passat”.

Volver a ACTUALIDAD