Actualitat

Cs aconsegueix que el Parlament aprovi destinar més recursos a la detecció i el tractament precoç del trastorn autista

by cscatalunya — 6 abril 2017 @ 16:06
Comparte

Lorena Roldán defensa “incorporar personal especialitzat en l'àmbit educatiu” i “impulsar un programa d'inserció laboral” per a les persones amb aquest trastorn

La diputada de Ciutadans (Cs), Lorena Roldán, ha celebrat que el Parlament hagi aprovat la proposta del seu partit per destinar més recursos a la detecció i el tractament precoç del Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) amb l’objectiu de “millorar la qualitat de vida de les persones que ho desenvolupen”. Per això, ha proposat al Govern “crear pisos tutelats perquè aquestes persones puguin viure amb la major autonomia possible” i ha destacat la necessitat de “sensibilitzar a les empreses a fi que fomentin contractacions per a la seva inserció laboral” així com de “dotar de més recursos als Centres de Salut Mental”, entre d’altres mesures.

En el ple del Parlament, Lorena Roldán li ha retret a la consellera Dolors Bassa que la Generalitat “encara no ha creat cap campanya informativa sobre aquest trastorn”, tal i com es va aprovar a la cambra catalana a proposta de Cs l’any passat. I li ha insistit que “és fonamental” ajudar a les famílies a identificar els símptomes, explicar-los què poden fer i on poden anar.

“Ajudin a aquests nens perquè puguin quedar-se al menjador i fer activitats extraescolars, garantint personal format als col·legis”, li ha demanat la diputada de Cs als membres del Govern després de recordar-los que 1 de cada 100 menors desenvolupa TEA.

Volver a ACTUALIDAD