Actualitat

Cs exigeix a la Generalitat més inversió a Tarragona i prioritzar el Corredor Mediterrani per connectar millor amb la resta d’Espanya i de la UE

by cscatalunya — 6 abril 2017 @ 08:51
Comparte

El diputat Matías Alonso considera que cal “potenciar el creixement econòmic” a Tarragona, tenint en compte que està a la cua de Catalunya pel que fa a la taxa d’ocupació

Parlament de Catalunya, dijous 6 d’abril del 2017. El diputat de Ciutadans (Cs) per Tarragona, Matías Alonso, ha reclamat a la Generalitat “més inversió” a la província de Tarragona per“impulsar mesures concretes” que garanteixin “els serveis essencials i una igualtat efectiva entre els ciutadans de Catalunya, visquin on visquin”. El diputat taronja ha posat èmfasi en les infraestructures de transport, sobretot en la del Corredor Mediterrani, i ha retret a la consellera de la Presidència, Neus Munté, que “històricament no hagi estat una prioritat” per al Govern de la Generalitat, que ha tingut també una “manca de visió estratègica”. Així mateix, li ha advertit que  “no utilitzi aquesta infraestructura com una eina de confrontació amb el Govern d’Espanya”, tenint en compte que és essencial per “connectar millor Catalunya amb la resta d’Espanya i de la Unió Europea”.

En una interpel·lació al Govern en el ple del Parlament, Alonso ha alertat que Tarragona “està a la cua de Catalunya” pel que fa a la taxa d’ocupació, per la qual cosa “és necessari potenciar el creixement econòmic”, especialment al Baix Penedès i a Montsià, per “lluitar contra la xacra de l’atur”.

A més, ha instat al Govern a “potenciar la industrialització” al sud de Tarragona, així com també “enfortir el turisme i impulsar polítiques culturals” que afavoreixin la Tarraco romana. I ha abordat altres qüestions com “assegurar que algunes autopistes com l’AP7 deixin de tenir peatge a partir del 2019” o, en l’àmbit de la sanitat, l’apertura d’una unitat pediàtrica de cures intensives a l’hospital Joan XXIII de Tarragona.

Volver a ACTUALIDAD