Actualitat

Cs aconsegueix que el Parlament aprovi per unanimitat que el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) fomenti la reinserció laboral de persones sense llar

by cscatalunya — 20 abril 2017 @ 13:44
Comparte

Carmen de Rivera recrimina a la CUP que bloquegi la proposta de Cs d'impulsar una campanya per evitar la discriminació laboral per embaràs

Parlament de Catalunya, dijous 20 d’abril del 2017. La diputada de Ciutadans (Cs), Carmen de Rivera, ha celebrat que el Parlament hagi aprovat per unanimitat la proposta del seu partit perquè el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) fomenti la reinserció laboral de les persones sense llar. En aquest sentit, De Rivera ha dit que “l’objectiu és la reinserció laboral i per tant social” perquè “els motius pels quals una persona dorm al carrer són múltiples, però aquest no pot ser el final d’aquestes persones”.

La proposta de la formació taronja demana que el departament de Treball creï, en un màxim de 6 mesos, un servei d’acompanyament específic i individualitzat per garantir una reinserció laboral real de les persones sense sostre. A més, De Rivera ha apel·lat a la “responsabilitat social” de les empreses públiques i privades per conscienciar i incentivar la contractació d’aquestes persones.

D’altra banda, Carmen de Rivera ha recriminat a la CUP que bloquegi la proposta de Cs d’impulsar una campanya per evitar la discriminació laboral per embaràs quan “disposen de 4 mesos de descans maternal, poden delegar el seu vot i aplaudeixen a les diputades en el ple en reincorporar-se després d’una maternitat”. La diputada de Cs els ha recordat que “les treballadores tenen una pressió diària i constant quan tornen de donar a llum per què no saben què pot passar amb el seu lloc de treball”.

Ciutadans també ha aconseguit que la cambra catalana aprovi per unanimitat l’actualització del sistema operatiu del Portal de Conciliacions Laborals i així evitar que els tràmits es demorin, tal com denuncien els advocats catalans.

Volver a ACTUALIDAD