Actualitat

Inés Arrimadas demana a Puigdemont que “no polititzi una Diada de Sant Jordi que és de tots”

by cscatalunya — 23 abril 2017 @ 12:00
Comparte

Arrimadas aposta perquè la festivitat sigui considerada com a Patrimoni Cultural i Immaterial de la UNESCO i recorda que la proposta de Cs en aquest sentit va ser aprovada al Congrés per unanimitat

La Cap de l’Oposició a Catalunya i portaveu nacional de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, ha instat al President de la Generalitat, Carles Puigdemont, al que “no polititzi ni polemitzi amb una Diada de Sant Jordi que és de tots”, després del discurs institucional del president en el qual assenyalava que ‘les armes de Catalunya són el llibre, la rosa i la cultura’. En declaracions a Barcelona als mitjans de comunicació, Arrimadas ha apostat perquè la festivitat del 23 d’abril “transmeti els valors de la solidaritat, del coneixement i de l’amor”.

La líder de Cs s’ha mostrat molt satisfeta que el Congrés dels Diputats hagi aprovat per unanimitat la proposta impulsada per la seva formació perquè la Diada de Sant Jordi sigui declarada Patrimoni Immaterial Cultural de la Humanitat per la UNESCO i ha insistit que la candidatura “només tirarà endavant si tenim el suport de totes les forces polítiques, del Govern estatal i del Govern de la Generalitat”.

La portaveu nacional de Cs ha apostat perquè “totes les administracions públiques treballin juntes” encara que ha alertat que “aquells que busquen sempre la confrontació no voldran que s’uneixin esforços perquè Sant Jordi sigui patrimoni immaterial de la humanitat”, després que Convergència i ERC votessin en contra de la proposta de Cs al Parlament que defensava la candidatura. “El Govern de la Generalitat ha de saber que si abandona la senda de la confrontació i ens podem a treballar junts, podem aconseguir moltes més coses”, ha subratllat.

D’altra banda, la Presidenta del Grup Municipal de Cs a l’Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, ha recordat que el consistori barceloní “quan Cs va presentar la iniciativa en el consistori perquè la festivitat dels llibres i les roses sigui declarada patrimoni immaterial cultural de la humanitat per la UNESCO no va tenir el suport ni de CDC, ni d’ERC, ni de la CUP”. Mejías ha destacat el caràcter i ciutadà festiu de la Diada i també ha reclamat “que no es polititzi, perquè és una festa civica que tots celebren independentment de la seva ideologia i que situa a Barcelona com un referent al món”.

Volver a ACTUALIDAD